Aλληλεγγύη στον σύντροφο Θάνο Χατζηαγγέλλου απεργό πείνας κ’ δίψας

https://athens.indymedia.org/post/1622935/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

02/01/2023 4:51 μμ.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Θάνο Χατζηαγγέλλου μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση ο οποίος κάνει απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12/2022 και κινδυνεύει αν δεν έχει ήδη υποστεί μόνιμες βλάβες την υγεία του.

Ζούμε εποχές γενικότερης αποχαλίνωσης της κρατικής βίας και καταστολής μέσα σε ένα γενικότερο περιβάλλον κοινωνικής κρίσης, εξαθλίωσης και φτωχοποίησης: Καταστολή των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων αντίστασης, βίαιη καταστολή διαδηλώσεων, κρατικές δολοφονίες με τα όργανα του κράτους να μένουν ατιμώρητα, συνεχής σκλήρυνση της ποινικής και ‘‘σωφρονιστικής’’ νομοθεσίας με έναν από τους κύριους στόχους του την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων του κράτους.

Η ολοένα και πιο έντονη επίθεση του κράτους απέναντι σε κρατούμενους αγωνιστές φτάνει μέχρι το σημείο να μην γίνεται ούτε καν αποδεκτό η διεκδίκηση αιτημάτων μέσω απεργίας πείνας η οποία δεν αναφέρεται καν στο νέο σωφρονιστικό κώδικα όπως υπήρχε στον παλιό, αλλά αναδιατάσσεται πλέον η ακούσια νοσηλεία και η υποχρεωτική σίτιση, γεγονός που συνιστά βασανιστήριο.

Να γίνει δεκτό το αίτημα του συντρόφου Θάνου, να γυρίσει πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς κρατούμενους Λ. Βουγιουκλάκη, Φ. Δασκαλά, Γ. Μιχαηλίδη, Κ. Δημαλέξη και Ι. Ροδόπουλο που κάνουν απεργία πείνας και συντροφεύουν τον Θάνο Χατζηαγγέλλου πραγματοποιώντας και οι ίδιοι παράλληλα απεργία πείνας.

Να μην αφεθεί κανείς σύντροφος μόνος του απέναντι στην κρατική καταστολή.

Πόλα Ρούπα, Γ΄ πτέρυγα φυλακές Ελαιώνα Θήβας

Νίκος Μαζιώτης, Δ΄ πτέρυγα φυλακές Δομοκού

Μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *