Ενημέρωση σχετικά με την απεργία πείνας και δίψας του Θάνου Χατζηαγγέλου

https://athens.indymedia.org/post/1622954/

 

από Αλληλέγγυος

03/01/2023 12:41 μμ.

Άνθρωποι ή τέρατα

Σ’αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο οι εντολές των εισαγγελέων για υποχρεωτική σίτιση, αλλά και γιατροί που στέκονται στο πλευρό του απεργού ( το ΔΣ ο προεδρος η γραματεας παπαμιχαλης Β. Σπεντζου Ε. κ.α)

Το κράτος και τα ψέματα του

Στις 28 Δεκεμβρίου ο κόσμος του αγώνα  υποτίθεται οτι περίμενε κάποια απόφαση από το κράτος σχετικά με το αίτημα του απεργού, ύστερα από τις νομικες ενέργειες που έγιναν. Απόφαση δεν παρθηκε, γιατι συμβούλιο δεν έγινε.

2 Ιανουαρίου και η ιστορία πάλι η ίδια. Δήθεν έκτακτο συμβούλιο και άμεση απόφαση… Εμπαίζουν τον απεργό, την οικογένεια του και το κινημα αλληλεγγύης. Οπως και στη περιπτωση του δολοφονηθέντα Κωστα Φραγκουλη κοροιδευουν τους πάντες.

Υποχρεωτικη σίτιση τροφής και υγρών

Ηδη εδω και αρκετες μερες ο εισαγγελεας ειχε διαταξει προφορικη εντολη σιτισης και υγρων. 30/12 το ο εισαγγελεας δινει εντολη στον διευθυντη της παθολογικης κλινικης. 31/ 12 γινεται αποπειρα υποχρεωτικης σιτισης, ενω οι πληροφοριες λενε το ιδιο επαναλαμβανεται και στις 1/1.

Οι μπατσοι μεσα στο δωματιο του απεργου, πατωντας καθε ανθρωπινη αξιοπρεπεια.

Ο συντροφος εχει υποστεί βλάβες στον οργανισμο του.

Η σιτιση μπορει να πραγματοποιηθει με διαφορους τροπους ( εντερικη ή παρεντερικη σιτηση, απο το στομαχι, απο τη μυτη ή απο το στομα, με ουσιες με τροφη ή συνδυαστικα). Η υποχρεωτικη σιτιση τσαλαπαταει τις αποφασεις του απεργου, μπορει να δημιουργησει βλαβες στα οργανα, εσωτερικη αιμοραγια, και θανατο. Ο θανατος μπορει να προελθει και μετα απο καποιες μερες εξαιτιας της αποτομης σιτισης του απεργου ( Ο Hoger Meins το 1974 και ο Sigurd Debus το 1981 πεθαναν/δολοφονηθηκαν κατα τη διαρκεια της απεργειας πεινας και οι δυο υποβληθηκαν σε υποχρεωτικη σιτιση). Πέραν τουτο η υποχρεωτικη σιτιση ειναι υποσιτισμος, ετσι δεν εγγυάται κανεις οτι ο απεργος θα ζησει.( Αυτη η πρακτικη και “ξεγελαει” και ο oργανισμος δεν τρεφεται σωστα. Ο θανατος μπορει να προελθει και απο τον υποσιτισμο).

Σε περιπτωση που ο ασθενης χασει τις αισθησεις του (λιποθυμια ή κωμα), το πιθανο ειναι να του τοποθετηθει ορος κι ο απεργος οταν κι αν ανακτησει τις αισθησεις του θα πεταξει τον ορο, αφου εχει κανει δηλωση οτι θα αρνηθει την υποχρεωτικη σιτιση. Η υποχρεωτικη σιτιση τις περισσοτερες φορες πλεον πραγματοπειται με ορο-πεταλουδα και μεταγγιση ενδοβλεβιου διαλυματος και οχι με τους παραπανω προαναφεθεντες τροπους (οχι οτι ειναι απιθανο), φυσικα και παλι ακομα κι αυτος ο τροπος ειναι επικινδυνος για την υγεια του οργανισμου.

Σε περιπτωση που ο συντροφος παθει ανακοπη η κατασταση ειναι πολυ επικινδυνη, καθως η κατασταση του απεργου ειναι σε τετοιο σημειο που η ανανηψη μπορει να μην επιτυχης. Καθως η διαταραχη στους ηλεκτρολυτες, εξαιτιας και της απεργιας διψας κανει την ανανηψη να εχει ελαχιστες πιθανοτητες επαναφορας του απεργου   (ο σύντροφος χριστοφορος μαρινος το 1995 κατα την διαρκεια της απεργιας πεινας του επεσε τρεις φορες σε κωμα και αλλες τοσες οι γιατροι τον επαναφεραν στη ζωη).

Ο αναρχικος Θανος Χατζηαγγελου εχει καταφερει να επιβιωσει για τοσο μεγαλο διαστημα και κατω απο ασχημες συνθηκες.16 μερες χωρις τροφη και νερο, και καθε λεπτο που περναει ειναι κρισιμο. Απαιτουμε σημερα να βρεθει λυση, γιατι βρισκομαστε στο σημειο μηδεν. Αλλιως το ελληνικο κρατος θα εχει παρει την αποφαση να σκοτώσει τον πρωτο απεργο κατα τη διαρκεια της μεταπολιτευσης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *