Ανταπόκριση από την τελευταία δικάσιμο της υπόθεσης των Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλου

 

https://athens.indymedia.org/post/1623142/

 

από Άπατρις

13/01/2023 10:49 πμ.

Ανταπόκριση από την τελευταία δικάσιμο της υπόθεσης των Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλου

12/01/2023

Τελευταία συνεδρίαση δικαστηρίου για την υπόθεση της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας (ΟΕΑ)

Η παρούσα διαδικασία είχε την ανακοίνωση των ποινών στους κατηγορούμενους.

Ο Β. Σταθόπουλος αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών, για όλο το κατηγορητήριο (ένταξη σε οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, κλοπή). Κριθηκε ένοχος για απλή οπλοκατοχή για κάποια ευρήματα στο σπίτι του και στον χώρο εργασίας του (γυμναστήριο). Στον σύντροφο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό σχετικά με τη μετέπειτα συμπεριφορά του στις φυλακές. Εν τέλει του επιβλήθηκε ποινή 10 μηνών με 3ετή αναστολή.

Ο Δ. Χατζηβασιλειάδης, κρίθηκε ένοχος για συγκρότηση και ένταξη με βάση το άρθρο 187Α, διακεκριμένη οπλοκατοχή στα πλαίσια οργάνωσης, κλοπή και οπλοκατοχή κατ’ εξακολούθηση φτάνοντας σε ποινή 14 ετών κάθειρξης. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό (μη ταπεινά αίτια και απάντηση σε δράση άδικη εναντίον του/εναντίον της κοινωνίας). Στον σύντροφο δεν επεστράφησαν κάποια αντικείμενα που ουσιαστικά κλάπηκαν από το σπίτι του και δεν εμπίπτουν σε κανένα αδίκημα.

Κατά το τέλος της διαδικασίας ο σύντροφος τοποθετήθηκε επ’ αυτών ενάντια στην έδρα και ευρύτερα το καθεστώς και φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης από τους/τις αλληλέγγυους/ες.

Τέλος, ο τρίτος κατηγορούμενος Δ. Μπάκας καταδικάστηκε σε 3 έτη, με 3ετή αναστολή για το αδίκημα της συναυτουργίας σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, χωρίς τις επιβαρυντικές διαράξεις του 187Α.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *