Από τα προσφυγικά και τις φυλακές σ’ όλη τη Γη, ο τρόμος πίσω στους τυράννους! [στήριξη της πορείας αλληλεγγύης στα Προσφυγικά]

https://athens.indymedia.org/post/1623281/

 

από Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών

20/01/2023 12:18 μμ.

 

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών & τους απελευθερωμένους χώρους, το Σάββατο 21 Γενάρη, στις 13.00 (σταθμός μετρό Πανόρμου). Είμαστε πάντα δίπλα στους αγώνες των καταπιεσμένων. Κοινή μας γλώσσα, η αλληλεγγύη. Κατάληψη να κάνουμε όλη τη Γη. Από τα προσφυγικά & τις φυλακές σ’ όλη τη Γη, ο τρόμος πίσω στους τυράννους! azadi λευτεριά özgürlük

 

Προσφυγικά σημαίνει φτωχοί εξεγερμένοι

Ο δρόμος για την άμεση ακηδεμόνευτη αντίσταση, ανοίγει με σύγκρουση στους τόπους και τα σημεία της πόλης που δημιουργούν εστίες συσπείρωσης του εξεγερσιακού πνεύματος, εστίες αλληλεγγύης και συνάντησης των καταπιεσμένων κομματιών αυτής της κοινωνίας. Ένας από αυτούς τους τόπους είναι η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, δίπλα ακριβώς: αφενός από το κτίριο όπου διεξάγονται βασανιστήρια, στήνονται δικογραφίες κι οργανώνονται τα κυκλώματα της μαφίας εσωτερικού, για τη διασφάλιση της «κοινωνικής ειρήνης» κράτους κι αφεντικών, αυτό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθήνας· αφετέρου, δίπλα ακριβώς από το κτίριο όπου η κορυφή της ιεραρχίας του δικαστικού ιερατείου αποπερατώνει με τις αποφάσεις της (σε αγαστή συνεργασία με τη ΓΑΔΑ και σε συμπαράταξη με τους ολιγάρχες κράτους και κεφαλαίου), τον βασανισμό όσων καταπιεσμένων αντιστάθηκαν και την όσο το δυνατόν πιο μαλακή διαφυγή των business-κυκλωμάτων παιδοφιλίας και trafficking, «καρτέλ» ναρκωτικών και μαύρου χρήματος, για τη διασφάλιση της αστικής νομιμότητας σήψης, αυτό του Δικαστικού Μεγάρου του Εφετείου και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Η πράξη της μαχητικής υπεράσπισης των κατειλημμένων προσφυγικών απέναντι στις κατασταλτικες δυνάμεις, εγκυμονεί τον σπόρο της εξέγερσης στο εδώ και το τώρα, μιαν εικόνα από τις γενικευμένες συγκρούσεις του μέλλοντος κι ένα παράδειγμα αντίστασης για όλη την κοινωνία.

Τα κατειλημμένα προσφυγικά συγκροτούνται πολύμορφα και ποικιλοτρόπως από διάφορες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές δομές αυτοοργάνωσης, ζωντανά κύτταρα έξω από την διαμεσολάβηση του κράτους. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες κι από πολλές χώρες της γης, οικογένειες μεταναστ(ρι)ών, επιδιώκουν τη διαπολιτισμική συνύπαρξη και τη συμβίωση, με άρμα την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα, την αυτονομία και την αλληλοκατανόηση. Χτίζουν έναν άλλον ασύνορο κόσμο, παρόλες τις δυσκολίες που ενυπάρχουν στο κοινωνικό εγχείρημα· άλλωστε η αναρχία δεν είναι για βολέματα και κάθε λογής σύνορα του υπάρχοντος.

Δομή αυτοοργανωμένου φούρνου

Δομή παιδικού στεκιού

Δομή κοινωνικού κέντρου

Δομή συλλογικής κουζίνας και ρουχισμού (για στήριξη ανθρώπων κι εκτός κοινότητας)

Δομή-κιόσκι, χώρου συνάντησης κι αναψυχής

Δομή γυναικείας ομάδας

Δομή μαθημάτων γλωσσών

Δομή συλλογικού internet

Την Τρίτη 22 Νοέμβρη (ημέρα δικασίμου του εφετείου των συντρόφων Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλου, μόλις λίγα μέτρα από την κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών, στην οδό Λουκάρεως), η απαγωγή-σύλληψη συντρόφου κατά τις πρωινές ώρες μέσα από το σπίτι του στην κοινότητα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ή απλώς, «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία), στάθηκε αφορμή και για δεύτερη επιχείρηση τύπου στρατιωτικής άσκησης ανακατάληψης πόλης σε κτίριο της κοινότητας, όπου και βρίσκονταν σύντροφοι/ισσες/α συγκεντρωμένοι/ες/α για ανοιχτή συνέλευση. Φυσικά, υπήρξε μαχητική αντίσταση από μια πολυσυλλεκτική κοινότητα, η οποία αναμετρήθηκε με το ειδικά εκπαιδευμένο κομμάτι του μηχανισμού κρατικής καταστολής.

Η απόφαση να εισβάλει το κράτος στις κατοικίες των ανθρώπων, ήταν μια πρόβα πολέμου χουντικής προέλευσης, πάνω στη συνέχεια μιας σειράς κατασταλτικών επιχειρήσεων (Εξάρχεια, εκκενώσεις καταλήψεων, πολιτική απονέκρωση Πολυτεχνείου, απαγορεύσεις πορειών, διώξεις και (προ)φυλακίσεις) που συνιστούν προϋπόθεση για το εξουσιαστικό σύμπλεγμα και για την ομαλή οικονομική εκμετάλλευση και πολιτική καταπίεση των από τα κάτω. Με προμετωπίδα την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε. που ιδρύθηκε τον Μάϊο του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ (με πρόεδρο τον Ν.Μπελαβίλα) και συνεχίζει ακάθεκτη επί ΝΔ (με πρόεδρο τον Κ.Μπακογιάννη), έχοντας αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπλάσεων εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων, ιδίως στο κέντρο της πόλης, με έμφαση στις περιοχές του εμπορικού τριγώνου και των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η εμποροκρατία επιτίθεται -φυσικά, με όρους ταξικούς στα πιο καταπιεσμένα κομμάτια-, στο όνομα της δυστοπικής ανάπλασης και του «εξευγενισμού».

Μετά τα δύο χρόνια μαζικού εγκλεισμού κι αναβάθμισης των διαχωρισμών και της διαίρεσης μεταξύ των ανθρώπων, η απανθρωποποίηση κι η διάλυση των κοινωνικών κι ηθικών δεσμών, προχωρά με γοργούς ρυθμούς: ένας κόσμος απονεκρωμένος από συναισθήματα και βίωμα, γεμάτος αλαζονεία, να εξαπολύει δηλητήριο σε κάθε ευκαιρία ευαλωτότητας του διπλανού του, είναι ο ταιριαστός κόσμος της εξουσίας όπως αυτός παράγεται από την παιδεία της, τα media και τα σάπια είδωλα της.

Η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών αποτελεί έναν χώρο ελεύθερης ανάπτυξης και παιχνιδιού για πολλά παιδιά από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, που μέσα στη συνθήκη της κοινότητας μεγαλώνουν με σχέσεις κι αξίες ενός κόσμου αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης κι ισότητας, έξω από τη μοίρα που επιφυλάσσουν τα κράτη και τα σύνορα για τους/τις/τα κολασμένους/ες/α αυτού του κόσμου. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως ενώ ξεχείλιζε ο βόρβορος του σκανδάλου ακόμη μιας ΜΚΟ, με την αμύθητη ακίνητη περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου την τελευταία δεκαετία, να φτάνει τα 85.000.000 ευρώ από δωρεές κι επιδοτήσεις, και παιδιά να κακοποιούνται και να βασανίζονται για χρόνια, ενώ το ιερατείο της διοίκησης διήγε παράλληλα τρυφηλό βίο -μόλις πρόσφατα δε, άρχισε διαδικασία για τα 20 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα στο Χαμόγελο του Παιδιού-, το κράτος επέλεξε να εισβάλει σε μια ελεύθερη αυτοοργανωμένη κοινότητα με live δημοσιογραφική ανταπόκριση, ώστε να συκοφαντηθεί η κατειλημμένη κοινότητα προσφυγικών, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού πολέμου περί «νόμου και τάξης».

Να σταματήσουμε τη γάγγραινα του αστικού πολιτισμού που επιδιώκει τον θάνατο σε ό,τι τείνει να ανθίσει. Οικογενειοκρατίες κι αριστερές πιρουέτες, ανδρείκελα του κεφαλαίου και δικαστικά μιάσματα, κομματικοί εντεταλμένοι και δημοσιογράφοι λακέδες τους, νταβατζήδες και μαστρωποί, (παιδο)βιαστές και βασανιστές, πολεμικές μηχανές κι εθνικοί στρατοί, η ζωή δεν είναι κρέας για τις ορέξεις σας κι η φύση δεν είναι σκουπίδι για παρανάλωμα.

Μέσα στα σκληρά ανταγωνιστικά πεδία μιας δυστοπικής εποχής, οφείλουμε να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας και να διανοίξουμε νέους ασύνορους δρόμους σύγκρουσης με το υπάρχον, κι εξερεύνησης ενός νέου απελεύθερου κόσμου αλληλεγγύης και δημιουργίας. Είμαστε πάντα δίπλα στους αγώνες των καταπιεσμένων!

Κοινή μας γλώσσα, η αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη και δύναμη στον προφυλακισμένο σύντροφο από την κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών, Κώστα Δημαλέξη

Αλληλεγγύη στα συλληφθέντα άτομα στην επιχείρηση εισβολής στην κοινότητα κατειλημμένων προσφυγικών

Αλληλεγγύη στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών

azadi λευτεριά özgürlük

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στην Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών και τους απελευθερωμένους χώρους, το Σάββατο 21 Γενάρη, στις 13.00 (σταθμός μετρό Πανόρμου)

Κατάληψη να κάνουμε όλη τη Γη!

Από τα προσφυγικά και τις φυλακές σ’ όλη τη Γη, ο τρόμος πίσω στους τυράννους!

Ανοιχτή Συνέλευση ναρχικών

anoixti_syneleusi_anarhikwn@riseup.net

[συνημμένο απόσπασμα από το κείμενο απόψεων & θέσεών μας για το gentrification, με τίτλο, Το τέρας του «εξευγενισμού» κι η βιοτεχνολογική μητροπολιτική του τρόμου]

Αρχεία:

Το_τέρας_του_εξευγενισμού_Ανοιχτή_Συνέλευση_Αναρχκών.pdf

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *