ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΑLFREDO COSPITO!

https://athens.indymedia.org/post/1623992/#1645037

Νεώτερη ενημέρωση για τον Alfredo Cospito

από Λύσσα και Συνείδηση (4R)

06/03/2023 3:39 μμ.

Σε ανευ προηγουμενου παραληρημα η κυβερνηση στην Ιταλια μετα τη διαδηλωση του Σαββατου στο Τορινο υπερ του Alfredo Cospito και κατα του τερατομορφικου καθεστωτος 41bis και της ισοβιας καθειρξης, κανοντας λογω για ‘στυγνους εγκληματιες’ που εκτοξευουν βια κατα ‘πολιτων’ (…) με τον ανταρτοπολεμο, τραυματιζοντας σοβαρα οργανα της ταξης κ της ασφαλειας’ (…)

Το ιταλικο κρατος εξαιρεσης καλει σε ‘ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ολων οσων στηριζουν την υποθεση Cospito -για την οποια εχει καλεστει απο τον ΟΗΕ να προσκομισει πειστηρια οτι κρατειται ‘με σεβασμο στα δικαιωματα κ την αξιοπρεπεια του’, πραγμα το οποιο αναιρειται και μονο εκ συνθηκων 41bis.

Η πραγματικη απαντηση ομως δεν εχει ερθει ακομα.

Η γραμμη της FAI ειναι σαφης: ‘Αν ο Αλφρεντο πεθανει, θα πληρωσετε ολοι’, καλωντας στα οπλα ολους οσους μαχονται υπερ της Ελευθεριας.

‘Κυβερνηση και εισαγγελεις αποτελουν το εκτελεστικο αποσπασμα’.

Η πορεια του Σαββατου απαρτιζοταν απο ατομικοτητες που προσηλθαν στο Τορινο απο πανω απο 12 πολεις της Ιταλιας, καθως κι απο αλλες χωρες (μεταξυ αυτων, Γαλλια, Ισπανια, Γερμανια αλλα και Ελλαδα)

Την Παρασκευη 10 Μαρτιου, το κινημα Assemblea Popolare εχει προγραμματισει εκδηλωση, κατα την οποια θα μιλησουν -μεταξυ αλλων- ο Benedetto Ciccarone (δικηγορος στον ευρυτερο υπερασπιστικο κυκλο, που επισκεφτηκε τον Alfredo προσφατα), ο καθηγητης Davide Tutino, μελος της Ριζοσπαστικης Αντιστασης (Resistenza Radicale) και ακτιβιστης της εκστρατειας ‘Pagine contro la tortura’. Θα προβληθει επισης το ντυκυμαντερ-ντοκουμεντο ‘Μεχρι την τελευταια πνοη’ (Fino all’ultimo respiro), που αφορα τους Alfredo Cospito και Anna Beniamino.

Ενοσω η υγεια του Αλφρεντο φθινει και κρεμεται απο μια κλωστη, οι επομενες μερες αναμενεται να ειναι κρισιμες.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

από Λύσσα και Συνείδηση (4R) 06/03/2023 10:07 μμ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πριν απο λιγο, ο Alfredo μεταφερθηκε εκ νεου εσπευσμενα στο νοσοκομειο San Paolo του Μιλανου (απο το οποιο τον μετεφερε το κρατος την προηγουμενη εβδομαδα ‘για λογους ασφαλειας’), λογω ραγδαιας επιδεινωσης στην ηλεκτρολυτικη του ισορροπια, γεγονος που αναποφευκτα οδηγει -με τον εναν ή τον αλλο τροπο- στον θανατο. Ο ΟΗΕ κρουει τον κωδωνα στην ιταλικη κυβερνηση για τυχον καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων του Alfredo, αλλιως το πιο πιθανο ηταν να τον αφησουν να πεθανει στη φυλακη. Εαν δεν επελθει κατι μοιραιο μεσα στο βραδυ, αυριο θα γινει ενδελεχεστερη ενημερωση… Στεκομαστε Αλληλεγγυοι με τον Συντροφο μεχρι την τελευταια πνοη, και Υποσχομαστε οτι ο Αγωνας θα Συνεχιστει. Mai Piegato Alfredo….

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *