Σχετικά με τις πρόσφατες έρευνες που διέταξαν οι εισαγγελείς της Ρώμης και της Μάσα

https://athens.indymedia.org/post/1624180/

από Ευλογημένη Η Φλόγα

12/03/2023 6:38 μμ.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών σχετικά με ορισμένες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τον Alfredo Cospito (Ιταλία, 3 και 9 Μαρτίου 2023) https://blessed-is-the-flame.espivblogs.net/schetika-me-tis-prosfates-ereynes-poy-dietaxan-oi-eisaggeleis-tis-romis-kai-tis-masa-sto-plaisio-ton-ereynon-schetika-me-orismenes-protovoylies-allileggyis-pros-ton-alfredo-cospito-italia-3-kai-9-mart/

Έρευνες και προληπτικά μέτρα για τη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Alfredo Cospito και σε όλους τους επαναστάτες κρατούμενους στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, στη Marina di Carrara

Χθες, 9 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες εναντίον τριών συντρόφων στο Κροτόνε, στο Λέτσε και στο Σπολέτο. Στους τρεις δόθηκε επίσης το προληπτικό μέτρο της υποχρέωσης να παρουσιάζονται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα για γεγονότα που χρονολογούνται από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Carrara, όπου, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης αλληλεγγύης στον Alfredo, έγινε επίθεση σε ένα εκλογικό περίπτερο της Lega. Οι ύποπτοι είναι συνολικά επτά, πέντε για ληστεία, δύο για φθορά και οι επτά για διακοπή προεκλογικής εκστρατείας.

Κάποιοι από αυτούς που ερευνώνται

Έρευνες στη Ρώμη και την Ούμπρια σε σχέση με δύο πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τον Alfredo Cospito σε απεργία πείνας (3 Μαρτίου 2023)

Τα ξημερώματα της 3ης Μαρτίου, ένας αξιοσημείωτος αριθμός πρακτόρων των δυνάμεων καταστολής – συμπεριλαμβανομένων των DIGOS της κρατικής αστυνομίας και των ROS των Καραμπινιέρων, με ένταλμα της Εισαγγελίας της Ρώμης στο πρόσωπο του εισαγγελέα Francesco Dall’Olio, ήδη υπεύθυνου για άλλες έρευνες εναντίον του αναρχικού κινήματος – εμφανίστηκαν στις πόρτες ορισμένων σπιτιών στη Ρώμη και την Ούμπρια για να πραγματοποιήσουν έρευνες σε οκτώ αναρχικούς, όλοι υπό έρευνα σε σχέση με δύο πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον Alfredo Cospito που πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη τον περασμένο Νοέμβριο. Εκτός από τη διενέργεια κατ’ οίκον ερευνών στους υπόπτους, μαθαίνουμε ότι έγιναν έρευνες και σε άλλους συντρόφους που βρίσκονταν στα ίδια σπίτια και, τέλος, σε έναν χώρο (Circolo Anarchico “La Faglia”, στο Foligno).

Οι κατηγορίες εναντίον των υπόπτων είναι «κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών», «απροειδοποίητη διαδήλωση» και «ιδιωτική βία». Οι έρευνες περιελάμβαναν κατασχέσεις μέσα στα σπίτια, ιδίως αναρχικών και επαναστατικών εκδόσεων.

Δημοσιεύουμε το ανακοινωθέν που κυκλοφόρησε το πρωί της 3ης Μαρτίου και – για να δώσουμε μια εικόνα των πρωτοβουλιών στις οποίες επικεντρώθηκε αυτή η νέα «εισβολή» των υπηρετών του κράτους – το κείμενο που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της διακοπής της παράστασης στο θέατρο Αργεντινή στις 26 Νοεμβρίου.

Έρευνες στη Ρώμη και την Ούμπρια

Από το πρωί σήμερα, 3 Μαρτίου, διεξάγονται έρευνες στη Ρώμη, το Σπολέτο και το Φολίνιο εναντίον οκτώ αναρχικών συντρόφων, με κατηγορίες που αφορούν μια πρωτοβουλία μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της RAI στη Via Romagnoli στη Ρώμη στις 13 Νοεμβρίου (άρθρο 435 του ποινικού κώδικα και άρθρο 18 του TULPS) και τη διακοπή μιας παράστασης στο Teatro Argentina, επίσης στη Ρώμη, στις 26 Νοεμβρίου (άρθρο 610 του ποινικού κώδικα). Και οι δύο πρωτοβουλίες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Alfredo Cospito, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στο καθεστώς των φυλακών 41 bis και την ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής από τις 20 Οκτωβρίου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας κατασταλτικής επιχείρησης, ο αναρχικός χώρος Circolo Anarchico “La Faglia”, στο Foligno, ερευνάται αυτή τη στιγμή.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους που ερευνώνται και αναζητούνται.

Ο Alfredo έξω από το 41 bis! Αλληλεγγύη σε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς και επαναστάτες!

Διακοπή θεατρικής παράστασης στο Teatro Argentina σε ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αναρχικούς που κάνουν απεργία πείνας ενάντια στο καθεστώς της φυλακής 41 bis (Ρώμη, 26 Νοεμβρίου 2022)

Σήμερα, 26 Νοεμβρίου 2022, διακόπηκε η παράσταση “Άμλετ” στο Teatro Argentina στη Ρώμη. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του θεάτρου μετατράπηκαν σε πραγματική υπηρεσία ασφαλείας για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των αφεντικών, καταφέραμε με αποφασιστικότητα να ανέβουμε στη σκηνή, να ξεδιπλώσουμε ένα πανό που έγραφε «Κάτι σάπιο υπάρχει στην Ιταλία: όχι στο 41 bis», να πετάξουμε φυλλάδια και να διαβάσουμε μέρος της ανακοίνωσης που αναπαράγουμε ολόκληρη παρακάτω:

Βρισκόμαστε εδώ επειδή ο Alfredo Cospito βρίσκεται σε καθεστώς φυλάκισης 41 bis. Το 41 bis είναι ένα καθεστώς κράτησης ειδικά σχεδιασμένο για την εξόντωση του ατόμου. Είμαστε εδώ επειδή ο Alfredo βρίσκεται σε απεργία πείνας για περισσότερο από ένα μήνα. Δεν είμαστε εδώ για να κλάψουμε για μια αδικία που υπέστη ο αναρχικός σύντροφός μας, γιατί δεν είναι. Όπως ακριβώς δεν είναι μια νομική εκτροπή. Είναι η λογική αντίδραση του δημοκρατικού κράτους στις επιθέσεις του Alfredo. Πρώτα φυσική, με τον τραυματισμό του γραφειοκράτη Adinolfi, τότε διευθύνοντος συμβούλου της Ansaldo Nucleare και για τον οποίο ολοκλήρωσε την έκτιση της ποινής στην οποία είχε καταδικαστεί. Στη συνέχεια με τα λόγια με τα οποία, κατά τη διάρκεια της κράτησής του στην Υψηλή Ασφάλεια, συνέβαλε στις συζητήσεις του αναρχικού κινήματος. Το 41 bis εναντίον του Alfredo δεν είναι μόνο εκδίκηση, είναι επίσης η θέληση να αφαιρέσει τη λέξη. Διότι η λέξη, όταν δεν παραμένει μια απλή ρητορική άσκηση, είναι ένα όπλο.

Ο Αλφρέντο πραγματοποιεί απεργία πείνας για περισσότερο από ένα μήνα για να πετύχει την υποβάθμισή του από 41 bis και κατά της ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Μαζί του έχουν ενταχθεί οι φυλακισμένοι αναρχικοί Juan Sorroche, Ivan Alocco και Anna Beniamino. Χρησιμοποιούν την απεργία πείνας επειδή στην κατάσταση απομόνωσης στην οποία βρίσκονται, είναι ίσως η μόνη διαθέσιμη μορφή αγώνα. Με δύναμη και θάρρος ρισκάρουν την ασφάλειά τους, τη ζωή τους… ενώ εσείς κάθεστε εδώ και παρακολουθείτε μια παράσταση και δεν αντιλαμβάνεστε ότι όλα είναι μια παράσταση. Κάθε μέρα σας παίρνουν κάτι – προς το παρόν, δεν έχει καμία συνέπεια για εσάς και έτσι απομακρύνεστε. Τυφλωμένοι από τα προνόμιά σας νομίζετε ότι η δημοκρατία είναι το καλύτερο δυνατό σύστημα και κοιτάτε αγανακτισμένοι τα εξωτικά έθνη όπου οι άνθρωποι καταπατούνται. Θέλετε αλήθεια και δικαιοσύνη για τον Giulio Regeni και δεν δίνετε δεκάρα για τους 14 νεκρούς στη φυλακή στις 8 Μαρτίου 2020 από την ιταλική δημοκρατία. Δεν δίνετε δεκάρα για τις 80 αυτοκτονίες στις φυλακές από τον Ιανουάριο του 2022. Δεν δίνετε δεκάρα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που είναι διάσπαρτα σε όλη την όμορφη χώρα.

Δεν ήρθαμε για να σας ευαισθητοποιήσουμε. Αν εξακολουθείτε να κοιμάστε ήσυχοι… σας χαλάμε τη διασκέδαση.

Σπάμε την κοινωνική ειρήνη στην οποία αναπαύεστε.

Θάνατος στο κράτος!Ζήτω η Αναρχία!

Πηγή: La Nemesi

Μετάφραση: Δ.Ο. ΕΗΦ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *