Υποθεση Cospito – Ενημερωση

aggiornamento sulloperazion

https://athens.indymedia.org/post/1624228/

 

από Λύσσα και Συνείδηση (4R)

14/03/2023 5:57 μμ.

Υποθεση Cospito – Ενημερωση

Σημερα το πρωι ο Alfredo συνδεθηκε μεσω τηλεδιασκεψεως κατα τη διαρκεια ακροασης του εφετειου της Περουτζια, το οποιο κληθηκε να επανεξετασει το αιτημα για ακυρωση των ασφαλιστικων μετρων που διεταξε ο ανακριτης, κατοπιν αιτηματος του τοπικου εισαγγελεα εναντιον του καθως και αλλων πεντε υποπτων, για αρθρα που ειχαν δημοσιευτει στην αναρχικη εφημεριδα Vetriolo.

Συμφωνα με το κατηγορητηριο, ο Alfredo και οι αλλοι πεντε κατηγορουνται μεταξυ αλλων για υποκινηση σε διαπραξη εγκληματος, με σκοπο την τρομοκρατια και την υπονομευση κι ανατροπη της δημοκρατικης ταξης. Εως τωρα οι ‘υποπτοι’ για αυτη την υποθεση παρεμεναν ελευθεροι.

Ο Alfredo πηρε το λογο και διαβασε ενα μακροσκελες κειμενο, διεκδικωντας τη μαχη εναντια στην καταστολη της ελευθεριας που επιτασσει το καθεστως 41bis, αλλα και της ελευθεριας της εκφρασης, τοσο για τον ιδιο, οσο και για τους συγκατηγορουμενους του. Δεν εγινε καμμια ευθεια αναφορα στην κατασταση της υγειας του, ωστοσο ηταν παραπανω απο εμφανης η σοβαροτητα σε οσους τον ειδαν.Τονισε ιδιαιτερως πως δεν ηθελε ποτε να γινει ‘μαρτυρας’, και πως ολο αυτο αποτελει μερος της επιδοσης του στον Αγωνα διεκδικησης των δικαιωματων του.

Οσον αφορα την ουσια των παρουσων κατηγοριων, ο Alfredo ισχυριστηκε πως δεν ‘υποκινησε’ κανεναν, καθως αυτο ειναι αντιθετο με τα αναρχικα ιδεωδη. Στη συνεχεια, το λογο πηραν και οι πεντε συγκατηγορουμενοι του, των οποιων το κυριο μελημα ηταν ουσιαστικα το να του εκφρασουν την αλληλεγγυη τους.

Ο εισαγγελεας της Περουτζια ζητησε επιβεβαιωση του διαταγματος περι προληπτικης κρατησης, επισημαινοντας οτι τα κειμενα δεν ειχαν μονο ιδεολογικη αξια, αλλα οδηγησαν σε πρακτικες επιπτωσεις. Αντιθετως, η υπερασπιση ζητησε ανακληση του ασφαλιστικου μετρου, κανοντας λογο για το δικαιωμα στην ελευθερη εκφραση της σκεψης. Το εφετειο δεν εχει ακομα αποφανθει, και αναμενεται να το κανει καποια στιγμη σημερα.

Με καθε του κινηση, το κρατος αποδεικνυει το φασιστικο του προσωπο εκ νεου, βγαζοντας μενος στον συντροφο Alfredo, αλλα και οποιον τον στηριζει, συγκαταλεγοντας πλεον την αναρχικη ιδεολογια σε εγκλημα που χρηζει αμεσης καταστολης, και δυναμει ’της βαρυτερας των ποινων’, το 41bis.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *