Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας και δίψας κρατούμενους Μ.Τ. και Γ.Μ.

https://athens.indymedia.org/post/1624275/

 

από Γιάννης Μιχαηλίδης

16/03/2023 12:21 πμ.

 

Ενώνω τη φωνή μου με την διαμαρτυρία των κρατούμενων στη φυλακή Δομοκού με καταγωγή από την Τουρκία, που διεκδικούν με όπλο τη ζωή τους και την υγεία τους το αυτονόητο δικαίωμα τους στην ελευθερία.

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την ολοένα και πιο αυταρχική διαχείριση των φυλακών και τα κυβερνητικά νομοσχέδια που μείωσαν τα δικαιώματα των κρατουμένων, η δικαστική αυθαιρεσία έχει γίνει ο κανόνας στις φυλακές. Στα πλαίσια αυτά, οι κρατούμενοι που κατηγοριοποιούνται ως απείθαρχοι, τιμωρούνται με τη στέρηση της ελευθερίας τους ακόμη και αφού έχει τελειώσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα κράτησης τους βάσει νόμου. Εισαγγελείς και δικαστές, επικαλούνται την δήθεν επικινδυνότητα τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων ως νομικό παράθυρο για να καταπατούν το αυτονόητο δικαίωμα στην ελευθερία.

Αισθάνομαι νοητά δίπλα σε κάθε άνθρωπο που σηκώνει ανάστημα απέναντι στον νέο κρατικό ολοκληρωτισμό. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των κρατουμένων.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας και δίψας

Οι αναστολές είναι κεκτημένο αγώνων των κρατουμένων και θα το πάρουμε πίσω

Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Αλφρέντο Κοσπίτο που διακινδυνεύει τη ζωή του κάθε ώρα που περνάει για να σπάσει το καθεστώς βασανισμού 41bis

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *