[Αθήνα] Ενημερώσεις σχετικά με την υπόθεση του αναρχικού απεργού πείνας (από 20/10/22) Alfredo Cospito

https://athens.indymedia.org/post/1624454/

από Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης με τον Alfredo Cospito

24/03/2023 10:41 πμ.

 

Ενημερώσεις για την συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία, για την κατάσταση της υγείας του συντρόφου, τις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσής του και ένα μήνυμα από τους/ις συντρόφους/ισσες στην Ιταλία.

Ενημέρωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ιταλική Πρεσβεία

Την Πέμπτη 23/3 και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά από την ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα. Την συγκέντρωση κάλεσε αρχικά το “Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο” σε πλαίσια “Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης στον Alfredo Cospito”. Στηρίχτηκε από τα καλέσματα της “Ανοιχτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης με τον Alfredo Cospito” και της “Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές”. Με την παρουσία των παραπάνω και αγωνιστ(ρι)ών – συντρόφων/ισσών μείναμε εκεί για περίπου μια ώρα. Ανοίχτηκαν πανό, μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν συνθήματα. Υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια χαλαρή αστυνομική παρουσία.

Ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του συντρόφου και τις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσής του

Σύμφωνα με χθεσινό ηχητικό αρχείο του προσωπικού γιατρού του Alfredo Cospito προς τον δικηγόρο του: Η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον σταθερή. Επίσης, και το βάρος είναι σταθερό. Είναι πολύ κουρασμένος και ψυχολογικά καταβεβλημένος. Οι τελευταίες εξετάσεις έγιναν στις 21 Μαρτίου (όταν συνέβη το περιστατικό της κρίσης). Είχε έλλειμμα καλίου, το οποίο έχει πλέον επανέλθει. Το πρόβλημα που είχε στις 21 Μαρτίου σχετιζόταν με την καρδιά και θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει. Έχει επανέλθει, επειδή του χορηγήθηκε κάλιο. Θα κρατηθεί στο νοσοκομείο, ώστε να τον παρακολουθούν στενά. Ο γιατρός συμβούλεψε τον Alfredo να αρχίσει να παίρνει βιταμίνες και συμπληρώματα μεταλλικών αλάτων για να διατηρηθεί. Ο Alfredo του απάντησε πως θα αποφασίσει σήμερα για αυτό.

Σήμερα (24 Μαρτίου), αντίστοιχα, ο Alfredo θα παρευρεθεί μέσω τηλεδιάσκεψης σε δικαστήριο σχετικά με το αίτημα του δικηγόρου του για την μεταφορά του σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω της κατάστασης της υγείας του. Με δεδομένο πως ο δικηγόρος του είναι ένας άνθρωπος που έχει σεβαστεί το πολιτικό πλαίσιο που έχει εξαρχής θέσει ο Alfredo, κάνει από πλευράς του οτιδήποτε του επιτρέπεται θεσμικά προς όφελος του. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ούτε μπορούμε να προβλέψουμε την αντίδραση του συντρόφου για την συγκεκριμένη ενέργεια.

Μήνυμα από συντρόφους/ισσες του κινήματος αλληλεγγύης στην Ιταλία

Είμαστε κουρασμένοι, στενοχωρημένες αλλά και χαρούμενοι. Πάνε 5 μήνες. Όταν ξεκίνησε η απεργία πείνας βρεθήκαμε μπροστά σε ένα άδειο τοπίο. Δεν πιστεύαμε πως θα φτάναμε εδώ, πως θα καταφέρναμε τόσα. Ως αναρχικοί/ές στην Ιταλία έχουμε περάσει πολύ δύσκολα και το κράτος έχει προσπαθήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά να μας θάψει. Δεν υπολόγισε σωστά.

Δεν περιμένουμε τίποτα από το ίδιο, τους δικαστές, τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους οργανισμούς που υποκριτικά μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των κρατουμένων. Εμπνεόμαστε από τον αγώνα του Alfredo. Αυτός ο σύντροφος είναι πηγή δύναμης για όλους/ες μας. Τα συντρόφια που δικάζονταν μαζί του στο τελευταίο δικαστήριο μετέφεραν κάποια από τα λόγια του σε εμάς – έτσι όπως τα θυμούνται τουλάχιστον – σε σχέση με αυτή τη γαμημένη φυλακή. Τα σινιάλα αλληλεγγύης που λαμβάνει είναι το μοναδικό φως σε αυτή την συνθήκη που βρίσκεται. Είπε, ακόμα, πως: Εμείς, ως αναρχικοί/ές, δεν έχουμε αφεντικά, δεν παίρνουμε εντολές/δε δεχόμαστε καθοδήγηση από κανέναν. Το μόνο που πραγματικά μας ανήκει είναι ο λόγος μας. Για αυτό και θα συνεχίσει ως το τέλος. Ως μια δράση συνέπειας μεταξύ λόγου και πράξης, γιατί το μόνο που του ανήκει είναι ο λόγος του.

Είναι ακόμα ζωντανός. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε στο πλάι του Alfredo μέχρι το τέλος και μετά από αυτό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *