Χιλή: Τα λόγια της Monica Caballero και του Francisco Solar ενόψει της επερχόμενης δίκης

https://athens.indymedia.org/post/1624823/

 

από Ευλογημένη Η Φλόγα

17/04/2023 3:03 πμ.

 

Θα καθίσουμε για άλλη μια φορά στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούμαστε και για τη διάδοση του συνόλου των ιδεών και των πρακτικών που είναι ανταγωνιστικές προς την κυριαρχία που πάντα υποστηρίζαμε, ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια ποινής διακινδυνεύουμε.

Η Δικαιοσύνη ρυθμίζει ήδη όλες τις λεπτομέρειες για τη μεγάλη γιορτή της, θα επιλέξει τα καλύτερα ρούχα της και θα ακονίσει σχολαστικά το σπαθί της. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά τη στιγμή που θα δείξει τον εαυτό της όπως είναι: ο δήμιος των ισχυρών.

Το σπαθί της δικαιοσύνης έχει φυλαχτεί στην αποθήκη περιμένοντας την κρίσιμη στιγμή για να καταφέρει το κατάλληλο χτύπημα στο σώμα μας. Αυτή η στιγμή που μεταφράζεται σε τιμωρία θα βρει την κορύφωσή της στην προφορική δίκη, η οποία έχει ήδη οριστεί για τις 19 Μαΐου. Η δίκη αυτή αναμένεται να είναι μια μακρά διαδικασία αρκετών μηνών.

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου βρισκόμασταν στην προετοιμασία της προφορικής δίκης – μιας δίκης που προηγείται της δίκης – όπου το δικαστήριο, το οποίο μέχρι τώρα διεξήγαγε την ποινική μας διαδικασία, αποφάσισε τη βάση της επόμενης δίκης μας.

Βασικά, η δίκη θα χρησιμοποιήσει εναντίον μας όλη τη νομική διαδικασία για την οποία καταδικαστήκαμε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στη Basilica del Pilar στη Σαραγόσα, καθώς και πρακτικά όλα τα τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία της δίωξης, από φυλλάδια μέχρι αναρχικά βιβλία που βρέθηκαν στα σπίτια μας.

Η ανακύκλωση της υπόθεσης που έχει ήδη ολοκληρωθεί στην Ισπανία αποτελεί μέρος της πεισματικής επιμονής του εισαγγελέα να επικυρώσει όλα τα προηγούμενα που μας τοποθετούν ως κατ’ εξακολούθηση παραβάτες των ίδιων εγκλημάτων.

Πλησιάζουμε σε δύσκολες μέρες και οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας είναι περίπλοκες. Θα καθίσουμε για άλλη μια φορά στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούμαστε και για τη διάδοση του συνόλου των ιδεών και των πρακτικών που είναι ανταγωνιστικές προς την κυριαρχία που πάντα υποστηρίζαμε, ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια ποινής διακινδυνεύουμε.

Περιμέναμε αυτή τη στιγμή για σχεδόν 3 χρόνια, κατά τα οποία προσπαθούσαμε συνεχώς να είμαστε συνεκτικοί με τις ιδέες μας και να ποντάρουμε στην εγκαθίδρυση της απαραίτητης αρμονίας με τα ομοϊδεατικά περιβάλλοντα των συντρόφων στο δρόμο, αποφεύγοντας να πέσουμε στον επαναλαμβανόμενο βοηθητισμό και δίνοντας τη θέση μας σε μια γνήσια επαναστατική αλληλεγγύη.

Είμαστε περήφανοι για τον δρόμο που επιλέξαμε και διανύσαμε, χωρίς να αφήνουμε στην άκρη την απαραίτητη αυτοκριτική που μας επιτρέπει να αναπτυχθούμε. Είθε τα λάθη μας να χρησιμεύσουν και σε άλλους που είναι παθιασμένοι και αγαπούν τις όμορφες στιγμές αντιπαράθεσης με την Εξουσία, που για εμάς είναι εκεί που νιώθουμε πιο ζωντανοί.

Στιγμές ζωής, που αυτές τις στιγμές το ιταλικό κράτος σκοπεύει να στερήσει από τον αναρχικό σύντροφο Alfredo Cospito, καταδικάζοντάς τον σε σταδιακό και βάναυσο θάνατο. Είθε η αποφασιστικότητα και η θέληση του συντρόφου να γίνει εφιάλτης για τους ισχυρούς όπου κι αν βρίσκονται.

Αναρχικοί και ανατρεπτικοί κρατούμενοι στους δρόμους!

Ζήτω η αναρχία!

Monica Caballero

CPF San Miguel – Santiago

Francisco Solar

CP La Gonzalina – Rancagua

Απρίλιος 2023

Πηγή: Dark Nights

Μετάφραση: Δ.Ο. ΕΗΦ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *