Κείμενο συλληφθέντων/κρατούμενων της πορείας 15/06 ενάντια στην κρατική δολοφονία μετανταστών/στριων στα ανοιχτά της Πύλου

https://athens.indymedia.org/post/1625768/

από Κείμενο συλληφθέντων/ισσων κρατούμενων της πορείας 15/06

18/06/2023 10:34 μμ.

 

Κείμενο συλληφθέντων/κρατούμενων της πορείας 15/06 ενάντια στηνκρατική δολοφονία μετανταστών/στριων στα ανοιχτά της Πύλου

 

Στις 15/06/2023 καλέστηκε ανοιχτά πορεία ενάντια στη μαζική κρατική δολοφονία μεταναστών/μεταναστριών στα ανοιχτά της Πύλου με τη βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε από τη Λιβύη στην Ιταλία. Τα μπλοκ ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα μέσω της οδού Σταδίου. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας δυνάμεις των ΜΑΤ πορεύονταν μαζί τους σε στενό κλοιό.

Στο ύψος της οδού Ομήρου τα ΜΑΤ επιχείρησαν να σπάσουν το ένα από τα αναρχικά μπλοκ με χρήση κρότου λάμψης. Ο κόσμος που πορευόταν στο αναρχικό μπλοκ έσπασε και κατευθύνθηκε προς την Πανεπιστημίου με σκοπό την ανασυγκρότηση του. Εκεί δέχτηκε δεύτερη επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ με αποτέλεσμα ο κόσμος να διαλυθεί για μια ακόμα φορά. Μέσα στη στοά της οδού Βουκουρεστίου εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν 19 άτομα. Απο την Κρατική Ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικούχαρακτήρα και ασκήθηκε ποινική δίωξη στα 19 συλληφθέντες/ισσες, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια αποπολιτικοποίησης της παραπάνω συνθήκης.

Οι κατηγορίες είναι κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικης βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος, απείθεια, κατοχή και χρησιμοποίηση φωτοβολίδων, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία σε μια δικογραφία η οποία δε στηρίζεται σε κανένα απολύτως στοιχείο. Η εκδικητική, κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων/ισσων και η κράτηση τους (στη ΓΑΔΑ και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικης) για 5 ημέρες, αποτελεί μια ξεκάθαρη επίθεση απέναντι στον α/α χωρο, μια προσπάθεια τρομοκράτησης και παράλληλα ηθικής και οικονομικής εξάντλησης του.

Κάλεσμα την Τρίτη 20/06 στις 09:00 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9.

Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Έλληνες φονιάδες των λαών.

Κανένας/καμία μόνη στα χέρια του κράτους.

Αναρχικοί-ες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *