Για το Νίκο Μαζιώτη: Αλληλεγγύη και δύναμη μέχρι τη Λευτεριά

https://athens.indymedia.org/post/1625860/

από Αλληλέγγυοι/ες στον Ε.Α

26/06/2023 11:55 πμ.

 

Όλοι και όλες όσοι υπηρετούν αυτό το απάνθρωπο πολιτικά και οικονομικά κρατικο-καπιταλιστικό σύμπλεγμα εξουσίας και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, απ’ όποια θέση και ιδεολογική σκοπιά κι αν βρίσκονται, όταν με τις αποφάσεις τους λεηλατούν, τσακίζουν τις ζωές μας δεν δικαιούνται να ομιλούν και να καταφέρονται με προσβλητικές κατηγορίες εναντίον αγωνιστών. Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας ως αιτιολόγηση στην 3η απορριπτική απόφασή του στο αίτημα του πολιτικού κρατούμενου Νίκου Μαζιώτη για την υπό όρους αποφυλάκισή του, επικαλέστηκε ακόμα μια φορά προσχηματικά, πειθαρχικά “παραπτώματα” που είχαν τελεστεί 6 χρόνια πριν και έχουν πλέον λήξει (στα δύο χρόνια το πολύ, όπως ορίζει ο σωφρονιστικός κώδικας)….. Στην αιτιολογία της απόρριψης του αιτήματός του αναφέρεται επιπλέον ότι: έχει σταθερή ροπή προς την τέλεση αξιόποινων πράξεων και συνεπώς, δεν έχει σωφρονιστεί καθώς παρουσιάζει έλλειψη ηθικής βελτίωσης!…..

 Για το Νίκο Μαζιώτη: Αλληλεγγύη και δύναμη μέχρι τη Λευτεριά

Όλοι και όλες όσοι υπηρετούν αυτό το απάνθρωπο πολιτικά και οικονομικά κρατικο-καπιταλιστικό σύμπλεγμα εξουσίας και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, απ’ όποια θέση και ιδεολογική σκοπιά κι αν βρίσκονται, όταν με τις αποφάσεις τους λεηλατούν, τσακίζουν τις ζωές μας δεν δικαιούνται να ομιλούν και να καταφέρονται με προσβλητικές κατηγορίες εναντίον αγωνιστών.

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας ως αιτιολόγηση στην 3η απορριπτική απόφασή του στο αίτημα του πολιτικού κρατούμενου Νίκου Μαζιώτη για την υπό όρους αποφυλάκισή του, επικαλέστηκε ακόμα μια φορά προσχηματικά, πειθαρχικά “παραπτώματα” που είχαν τελεστεί 6 χρόνια πριν και έχουν πλέον λήξει (στα δύο χρόνια το πολύ, όπως ορίζει ο σωφρονιστικός κώδικας). Παρά την θετική εισήγηση της εισαγγελέα, συστηματικά απορρίπτουν το αίτημα ενός πολιτικού κρατούμενου που έχει “πληρώσει” με την αιχμαλωσία του (για 10,5 χρόνια μικτά) τη δράση του ως μέλος της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας για την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Στην αιτιολογία της απόρριψης του αιτήματός του αναφέρεται επιπλέον ότι: έχει σταθερή ροπή προς την τέλεση αξιόποινων πράξεων και συνεπώς, δεν έχει σωφρονιστεί καθώς παρουσιάζει έλλειψη ηθικής βελτίωσης!

Οι κρατικοί μηχανισμοί και τα θεσμικά τους όργανα εκόντες-άκοντες, είναι συνεργοί των οικονομικών Δολοφόνων καθώς είναι οι ίδιοι που υπηρετούν πιστά αυτό το πολιτικο-οικονομικό σύστημα εξουσίας που διαχρονικά διαπράττει κοινωνικά εγκλήματα. Ακριβώς λοιπόν, όλοι όσοι υπηρετούν το βάρβαρο δολοφονικό καπιταλιστικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό που το προάγει, το εξελίσσει, το υπηρετεί,  είναι αυτοί που έχουν διαρκή έλλειψη ηθικής βελτίωσης και διαρκή ροπή για τέλεση αξιόποινων αντικοινωνικών πράξεων.

Γιατί με τη σιωπή, τη συγκάλυψη ή τις αποφάσεις τους είναι αυτοί  που αφήνουν ασύδοτα τα αφεντικά που ευθύνονται για την στυγνή εκμετάλλευση και το ξεζούμισμα εργαζόμενων, για τις αλλεπάλληλες εργατικές δολοφονίες-εργατικά “ατυχήματα” στους εργοδοτικούς τάφους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, στα μεταλλεία Δομοκού και αλλού. Είναι αυτοί που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις τα τελευταία πολλά χρόνια, είναι αυτοί που με τους νόμους τους ευθύνονται για την εξαθλίωση των ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και της ανέχειας, είναι αυτοί που οδήγησαν ανθρώπους στην αυτοκτονία λόγω των μνημονίων –και όχι μόνο–, που ευθύνονται γιατί άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, γιατί δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν και ίσως ούτε καν, μπορούν να επιβιώσουν. Είναι όλοι αυτοί που αφήνουν στο απυρόβλητο όλους όσους κλέβουν τη μπουκιά της κοινωνικής πλειοψηφίας από το στόμα που αγωνίζεται για να επιβιώσει. Είναι όλοι αυτοί και μαζί και η ταξική δικαιοσύνη τους που νομιμοποιεί θεσμικά και ποινικά την υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ και το πλιάτσικο επιχειρηματιών και κρατικών αξιωματούχων από τα κρατικά ταμεία, είναι αυτοί που νομοθέτησαν και νομιμοποίησαν τα κοράκια των funds κατ’ εντολή των υπερεθνικών θεσμών για να “αρπάζουν” τα σπίτια των ανθρώπων, ακόμα και για μικροποσά από δάνεια που δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Είναι όλοι αυτοί που συμπράττουν, συγκαλύπτουν σαν κρατικοί αξιωματούχοι με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό αγωνιστών όπως του Β. Μάγγου, που κακοποιούν και βασανίζουν μέχρι θανάτου μετανάστες μέσα στα αστυνομικά τμήματα, είναι όλοι αυτοί που υπηρετούν το λεγόμενο κράτος “δικαίου”, είναι αυτοί που πυροβολούν φτωχοδιάβολους ανήλικους Ρομά, αυτοί είναι που αφήνουν ελεύθερους βιαστές/παιδοβιαστές. Είναι οι πολιτικοί ταγοί και οι κρατικοί υπάλληλοί τους που κουνάνε το δάκτυλο και μιλάνε για “έλλειψη ηθικής βελτίωσης” για έναν αγωνιστή που σε όλη του τη ζωή και τη δράση υπήρξε έντιμος ιδεολογικά/πολιτικά, ακέραιος και ανιδιοτελής σαν αγωνιστής και σαν άνθρωπος.

Αν ο σύντροφος ήταν κομμάτι αυτού του διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού “εσμού” που μας εξουσιάζει, αν ήταν υποταγμένος και κομμάτι των μηχανισμών της διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, αν ήταν ένας μετανοημένος και υποταγμένος πρώην αγωνιστής, αν ήταν ένας απολογούμενος κρατούμενος, τότε, όλα θα ήταν διαφορετικά, ευκολότερα. Πιθανόν σε αυτή την περίπτωση δεν θα είχε έλλειψη ηθικής βελτίωσης ούτε σταθερή ροπή για τέλεση αξιόποινων πράξεων (sic), όπως επικαλούνται! Οι θεσμικά και τυπικά υπεύθυνοι μηχανισμοί, υπηρέτες και εντολοδόχοι του συστήματος εξουσίας είναι θεματοφύλακες και υπηρέτες μιας αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που το μόνο που κάνει είναι να δρα, να αποφασίζει και να επιβάλλει το δίκιο του ισχυρού σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας με καθαρά ταξικά και αντικοινωνικά χαρακτηριστικά. Είναι δηλαδή στην πραγματικότητα αυτό που λένε οι ίδιοι για τον Νίκο Μαζιώτη: Είναι άνθρωποι με σταθερή ροπή προς την τέλεση αξιόποινων πράξεων και έλλειψη ηθικής βελτίωσης!

Παρά την ολοένα και μεγαλύτερη σκλήρυνση των ποινικών και σωφρονιστικών κωδίκων τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Μαζιώτης άμεσα, αλλά και σε λίγο καιρό και η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, δικαιούνται να αποφυλακιστούν. Οι αποφάσεις των μηχανισμών ήταν και είναι πάντα πολιτικές, όπως πολιτική απόφαση του κράτους “δικαίου” είναι να τους κρατήσουν όσο περισσότερο καιρό μπορούν αιχμάλωτους στη φυλακή. Όμως παρά το γεγονός ότι λόγω και των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους, η αποφυλάκισή του –και σε λίγο καιρό και της Πόλας Ρούπα– είναι επιτακτική, είναι οι ίδιοι οι νόμοι τους αυτοί που ορίζουν την υφ’ όρων αποφυλάκισή του. Πολύ δε περισσότερο που ο σύντροφος έχει υπερβεί το όριο κράτησής του για σχεδόν πάνω από 1,5 χρόνο, ήδη από τον Γενάρη του 2022! Και ο Νίκος Μαζιώτης παραμένει αιχμάλωτος στις φυλακές της δημοκρατίας τους, πάντα συνεπής, πολιτικά ακέραιος, έντιμος. Το αντίθετο από αυτό που οι ίδιοι είναι, σε όποια βαθμίδα πολιτικής και θεσμικής εξουσίας κι αν βρίσκονται. Και το γνωρίζουν και οι ίδιοι αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε με προσχηματικές αιτιολογίες τον κρατούν όσο περισσότερο γίνεται αιχμάλωτο στη φυλακή. Σε αυτόν όμως τον δύσκολο αγώνα για τη λευτεριά ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης δεν είναι μόνος.

Δύναμη μέχρι τη Λευτεριά -Αλληλεγγύη στους συντρόφους του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη

Αλληλεγγύη και δύναμη στους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται αιχμάλωτοι στις ελληνικές φυλακές και σ’ όλες τις φυλακές ως τα πέρατα του κόσμου

Η αλληλεγγύη το όπλο μας

Salud y Anarquía

* το πανό είναι από τον ελευθεριακό χώρο Sabot/Άνω θρώσκω σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους του Επαναστατικού Αγώνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *