Μήνυμα της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη από τη φυλακή:

https://athens.indymedia.org/post/1626103/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

17/07/2023 12:49 μμ.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις Συντρόφισσες, τους Συντρόφους και τα Συντρόφι@ από συλλογικότητες, πολιτικές ομάδες, στέκια, καταλήψεις, άτομα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Ευρώπη και την Αμερική, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να μας στηρίξουν οικονομικά για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει συγγενής μας με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την οικογένειά μας και για μας ως πολιτικοί κρατούμενοι. Και αυτό σε μια δύσκολη συγκυρία ενώ η κράτησή μας για την δράση του Επαναστατικού Αγώνα συνεχίζεται και παρά το γεγονός ότι ο ένας από τους δυο μας έχει ξεπεράσει το όριο αναστολής και θα μπορούσε να έχει αποφυλακιστεί (ο Νίκος Μαζιώτης).

Το ποσό που ζητήσαμε μέσω του firefund –με τη διαδικτυακή συνεργασία για την οργάνωση της διεθνούς αλληλεγγύης– υπερκαλύφθηκε κατά πολύ παραπάνω.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όσες/όσους συντρόφισσες/ους βοήθησαν οικονομικά όλο το προηγούμενο διάστημα είτε διοργανώνοντας πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, bar οικονομικής ενίσχυσης, πολιτικά καφενεία, ρεμπέτικα γλέντια είτε στάθηκαν δίπλα μας ηθικά και υλικά με την παρουσία τους βοηθώντας μας με άλλους τρόπους  (για τη φροντίδα, μεταφορά, φιλοξενία της οικογένειάς μας όπως επίσης συντρόφισσες/ους που έδωσαν αίμα για εγχείρηση συγγενικού μας προσώπου, κλπ).

Η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, η αμοιβαιότητα, είναι οι βασικές αρχές των επαναστατικών κινημάτων και της κοινωνίας που θέλουμε να δημιουργήσουμε στη θέση του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι βασικές αρχές της ανθρώπινης κοινωνίας από τότε που δημιουργήθηκε, αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν εμφανιστεί το κράτος και οι κοινωνικοταξικοί διαχωρισμοί.

Κάποτε η αλληλεγγύη υπήρξε η ισχυρότερη αξία με την οποία οι άνθρωποι δομούσαν την κοινωνική τους ζωή και τις σχέσεις τους. Η αλληλεγγύη είναι αξία που στέκει εχθρικά απέναντι στον ατομικισμό, τον ανταγωνισμό, το κυνήγι της εξουσίας και του κέρδους που πάνω τους στηρίζονται το κράτος και ο καπιταλισμός. Η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και η αμοιβαιότητα είναι έμφυτες αξίες που τις κουβαλάμε στον καθημερινό τρόπο ζωής μας και στον τρόπο που δρούμε ως αγωνιστές.

Συντρόφισσες/οι/ι@ σας ευχαριστούμε

Πόλα Ρούπα-Νίκος Μαζιώτης Πολιτικοί κρατούμενοι                                           καταδικασμένοι για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *