Κείμενο του Νίκου Μαζιώτη για την απεργία πείνας των κρατουμένων

https://athens.indymedia.org/post/1626575/

 

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

19/09/2023 11:42 πμ.

Κείμενο του Νίκου Μαζιώτη για την απεργία πείνας των κρατουμένων

19/9/2023

Από χθες 18 Σεπτέμβρη συμμετέχω στην απεργία πείνας εκατοντάδων κρατουμένων από τις φυλακές Δομοκού αλλά και από άλλες φυλακές. Η απεργία πείνας γίνεται με αιτήματα που αφορούν ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων εις βάρος των κρατουμένων που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα τελευταία 3 χρόνια που σκοπό έχουν να παραμένουν πιο πολλά χρόνια στη φυλακή οι κρατούμενοι και υπό πιο δυσμενείς συνθήκες. Τα αιτήματα αφορούν την αύξηση του ορίου της υφ’ όρου απόλυσης, την αύξηση του ορίου χορήγησης αδειών, τα κριτήρια και τις εξαιρέσεις που εμποδίζουν τη μεταγωγή των περισσότερων κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές και την ΚΑΥΦ όπου υπάρχει ευεργετικός υπολογισμός εργασίας που μειώνει τον πραγματικό χρόνο έκτισης των ποινών, μέτρα για την μείωση του υπερπληθυσμού των φυλακών, τις συγχωνεύσεις πειθαρχικών και ποινών (άρθρο 94 παρ. 4), το να παραμείνει το ανώτατο όριο κατά συγχώνευση ποινών στα 20 έτη αντί να επανέλθει το όριο των 25 ετών.

Στις φυλακές Δομοκού επίσης ισχύει ένα ειδικό καθεστώς εξαίρεσης για τους παλιούς πολυισοβίτες όπου ενώ τα δικαστικά συμβούλια στις άλλες φυλακές εφαρμόζουν το όριο των 19 ετών για την υφ’ όρον απόλυση των παλιών πολυισοβιτών, τα δικαστικά συμβούλια της Λαμίας εφαρμόζουν παρανόμως αναδρομικά το όριο των 25 ετών σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα που νομοθέτησε ο Σύριζα το 2019.

Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση στα χρονικά που να έχει περάσει τα τελευταία 4 χρόνια τόσες μεταρρυθμίσεις προς το δυσμενέστερο για τον ποινικό (Π.Κ.) και σωφρονιστικό κώδικα (Σ.Κ.) όσο η σημερινή. Και έπεται και συνέχεια με νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα φέρουν σε λίγες μέρες. Η απεργία πείνας των κρατουμένων στοχεύει στο να βάλει ένα φρένο σε όλη αυτή τη λαίλαπα.

Νίκος Μαζιώτης  καταδικασμένος για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα

Δ΄ πτέρυγα –φυλακές Δομοκού

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *