ΈΝΑΡΞΗ ΑΠΕΡΓΊΑ ΠΕΊΝΑΣ

https://athens.indymedia.org/post/1627302/

 

από Στέργιος Καλαϊτζίδης

29/10/2023 8:36 πμ.

 

Κείμενο έναρξης απεργίας πείνας και ενημέρωση τον γεγονότων του τελευταίου διαστήματος στης φυλακές Κορυδαλλού 

Τους τελευταίους 2 μήνες σε πολλές ελληνικές φυλακές λαμβάνει χώρα μια κινητοποίηση ενάντια στις νέες αλλαγές στον σωφρονιστικό κωδικό. Αλλαγές φρικτές προς της είδει τραγικές συνθήκες μεταχείρισης των κρατουμένων. Ακόμη πιο εξοντωτικές ποινές περιμένουν όσους θα σταθούν απέναντι στην κανονικότητα και θα επιλέξουν για μια τουλάχιστον στιγμή μια ανάσα ελευθερίας.

Την ίδια περίοδο στην φυλακή του Κορυδαλλού οι κρατούμενοι συμμετέχουν σε αυτήν την κινητοποίηση, έχοντας ξεκινήσει και έναν παράλληλο αγώνα ενάντια στον τραγικό εσωτερικό κανονισμό. Ένας κανονισμός απάνθρωπος με στόχο έχει την αποξένωση τον κρατουμένων από τον έξω κόσμο και τις οποίες αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης μέσα στα κολαστήρια των φυλακών.

Εγώ προσωπικά αποφάσισα να μην μείνω αμέτοχος σε όλο αυτό και να συμμετάσχω εναργα στον αγώνα και μαζί με αρκετούς συγκρατούμενους μου στην επιτροπή της πτέρυγας μου. Ένας αγώνας για τις ζωές τις δικές μας αλλά και όλων των επόμενων.

Στις 18/10 6 συγκρατουμενοι μας από την Α’ πτέρυγα απαγάγονται από πάνοπλους μπάτσους και διασκορπίζονται σε διαφορετικές φυλακές. Την μεθεπόμενη μέρα τα ΕΚΑΜ της φυλακής μπαίνουν στο κελί μου για έρευνα με μόνο σκοπό να με τρομοκρατήσουν και να μου ”μαγειρέψουν” ένα πειθαρχικό παράπτωμα που θα τους έλυνε νομικα τα χέρια και για την δική μου μεταγωγή. Κάτι τέτοιο δεν έγινε αλλά φυσικά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στα πλάνα της διεύθυνσης, που έτσι και αλλιώς δεν είναι η πρώτη φορα που δεν τηρούν ούτε τους δικούς τους γελοίους νόμους.

Στις 25/10 ενημερώνομαι για την μεταγωγή μου (χωρίς καμία αιτιολογιση) στις φυλακές των Διαβατών. Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας μου απαγορεύοντας μου ουσιαστικά οποιαδήποτε επαφή με τους δικούς μου ανθρώπους. Δυσχερενοντας μου και την επικοινωνία με τον δικηγόρο μου εναμιση μήνα πριν το δικαστήριο μου.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαία και έχουν συγκεκριμένους υθινοντες. Υπεύθυνη για όλα αυτά, σε απαίτηση του υπουργείου, είναι η Μαρία Στεφη, η διευθύντρια της φυλακής. Θέλοντας να διαλησει την κινητοποίηση, να τρομοκρατήσει τους κρατούμενους, να πνίξει οποιαδήποτε ανάσα ελευθερίας εντός των τοίχων, διασκορπιζει κρατούμενους εκδικητικά παίζοντας με την ζωή τους.

Θέλοντας να δείξει πόσο καλο τσιράκι είναι στο υπουργείο κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διαλησει τον αγώνα από τα σπλάχνα του και να δώσει ένα παράδειγμα στις υπόλοιπες φυλακές και φυλακισμένους της χώρας.

Από μεριάς μου δεν έχω καμία πρόθεση να κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια και να αποδεχθώ έτσι την “μοίρα” που μου επιφύλασσε οι “σωφρονιστική συμμορία”.

Από σήμερα 28/10 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα την άμεση επιστροφή μου στην φυλακή του Κορυδαλλού. 

Το μόνο μέσο που μου απέμεινε για να αγωνιστώ είναι το ίδιο μου το σώμα και θα το βάλω μπροστά για να μην μείνω σιωπηλός απέναντι στην κρατική μανία και εκδικητικότητα.

Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε.

Στέργιος Καλαϊτζίδης

Αναρχικός κρατούμενος

Φυλακές Διαβατών 28/10

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *