Δήλωση της Μ. Σοφοκλέους, κρατηθείσας από την 1η Νοέμβρη

https://athens.indymedia.org/post/1627435/

 

από Μυρτώ Σοφοκλέους

04/11/2023 9:58 πμ.

Από το βράδυ της 1ης Νοέμβρη 2023, ημέρα αντιφασιστικής κινητοποίησης ενάντια στην πανευρωπαϊκή μάζωξη φασιστών στο Νέο Ηράκλειο, βρίσκομαι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Ο λόγος διότι σταμάτησα να βοηθήσω μια συντρόφισσα τραυματία που είχε δεχτεί επίθεση από ομάδα φασιστών στον ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι και την υπερασπίστηκα από την επίμονη παρενόχληση των μπάτσων. Το γεγονός ότι βρέθηκα στη συνέχεια συλληφθείσα με ένα κατηγορητήριο που μας φορτώνει όλα όσα έλαβαν χώρα στην κινητοποίηση εκείνης της ημέρας, σημαίνει ξεκάθαρα ότι ποινικοποιείται και τιμωρείται η αλληλεγγύη και η βοήθεια προς μια τραυματία. Το μήνυμα της μεταχείρισης αυτής συνάδει απόλυτα με την εκφασιστική “παιδαγωγική” του κράτους: “μην ενδιαφέρεστε για τον διπλανό σας, κοιτάτε τη δουλειά σας, ακολουθείτε τις εντολές της αστυνομίας”. Ακολούθως, ο εισαγγελέας σχημάτισε κοινό κατηγορητήριο για αντιφασίστες και φασίστες και το αναβάθμισε με κακουργήματα.

Στην περίπτωσή μου, η παράταση της κράτησής μου σημαίνει και τον αποχωρισμό της 8χρονης κόρης μου από κοντά μου. Την ευθύνη για την έμμεση βία που δέχεται το παιδί μου την έχουν όλοι μαζί, από τον πρώτο μπάτσο που με προσήγαγε μέχρι τον εισαγγελέα που ευθαρσώς, στο αίτημά μου να μην κρατηθώ λόγω του ότι φροντίζω ένα ανήλικο παιδί, απάντησε: «υπάρχουν και υπηρεσίες για το παιδί». Το μόνο που προσφέρει ο πολιτισμός της εξουσίας είναι βία, πόλεμο, θάνατο.

Αλληλεγγύη σ’ όλους τους καταπιεσμένους από την Παλαιστίνη μέχρι το Μεξικό, το Κουρδιστάν και τα πέρατα της γης, σε όλους-ες που αγωνίζονται εντός κι εκτός φυλακών

Θάνατος στον φασισμό

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή μας

Απαιτώ την άμεση επανένωσή μου με το παιδί μου

Μυρτώ Σοφοκλέους, 4-11-2023

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *