ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΑΛΕΞΗ

 

https://athens.indymedia.org/post/1627441/

 

από Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη

04/11/2023 4:54 μμ.

Από νωρίς το πρωί, πάνω από 50 συντρόφια ήρθαν για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον σύντροφο Κώστα Δημαλέξη, εν μέσω ισχυρής παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Εφετείου.

Η δίκη ξεκίνησε με τον ρουφιάνο ψευδομάρτυρα κατηγορίας, προϊστάμενο της κρατικής ασφάλειας να μονολογεί για πολλή ώρα, προσπαθώντας να στηρίξει το σαθρό και ανυπόστατο κατηγορητήριο. Παρά την καλά δουλεμένη του κασέτα, ήταν πασιφανές ότι όλα αυτά που έλεγε ήταν ένα κακοστημένο μοντάζ από σκόρπιες εικόνες που φτιάχτηκε με ζήλο και φαντασία στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ, παρουσιάζοντας ανύπαρκτα στοιχεία ως αποδείξεις δια της ατόπου απαγωγής, όπως ειπώθηκε άλλωστε και από τον ίδιο σε ένα σημείο, εξυπηρετώντας πολιτικές εντολές και σκοπιμότητες. Κάποια στιγμή, το παραλήρημα τελείωσε και από την πρώτη κιόλας ερώτηση της υπεράσπισης άρχισε να τραυλίζει, υπεκφεύγοντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, δίνοντας τις γνωστές απαντήσεις που έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες δίκες, όπως «δεν θυμάμαι», «αυτά τα έχω πει ρητά στην κατάθεση μου». Όταν τελείωσε την κατάθεση του, φυγαδεύτηκε από πάνοπλους άντρες της Ε.Ο.Μ εν μέσω γιουχαρισμάτων.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε το κίνημα, όπου μάρτυρες πολιτικής υπεράσπισης τόσο της κοινότητας των κατειλημμένων προσφυγικών, όσο και σύντροφοι και συντρόφισσες άλλων κινηματικών δομών, ανέδειξαν την κακοστημένη σκευωρία, αποδομώντας γραμμή προς γραμμή το κατηγορητήριο. Καίριες ήταν επίσης οι καταθέσεις συγγενών του συντρόφου μας, αλλά και του πραγματογνώμονα, ο οποίος ανέδειξε με την σειρά του, με επιστημονικά τεκμηριωμένη κατάθεση, την προχειρότητα με την οποία στήθηκε αυτή η υπόθεση, επισημαίνοντας διαρκώς ότι όλο το αφήγημα περί «αποδεικτικών στοιχείων» βασίζεται αποκλειστικά σε ομοιότητες κι επ’ ουδενί σε ταυτοποιήσεις.

Αξιοσημείωτη είναι η στάση της έδρας, η οποία διαρκώς ζητούσε από τους μάρτυρες υπεράσπισης να συντομεύσουν, αδιαφορούσε για αναφορές που είχαν να κάνουν με το πλαίσιο μέσα στο οποίο στήθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση, αρνούνταν την ύπαρξη σκευωριών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “εδώ δεν είμαστε Τουρκία ” την ίδια στιγμή, που μάρτυρας υπεράσπισης προσπαθούσε να καταθέσει τη δική του απόπειρα καταδίκης από την κρατική ασφάλεια και την τελεσίδικη αθώωσή του και γενικά υπήρχε μια προσπάθεια παρεμπόδισης της κατάθεσης στοιχείων, ενώ ο σύντροφός μας είναι ήδη ένα χρόνο αιχμάλωτος του κράτους και κρίνεται η παραμονή του στις φυλακές ή η απελευθέρωσή του.

Ακόμη ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι η σκοπούμενη;;; παραποίηση στοιχείων από την κατάθεση μιας εκ των μαρτύρων, στην οποία όλο το σώμα του ακροατηρίου αντέδρασε άμεσα και δυναμικά.

Στο τέλος της δίκης, ο αλληλέγγυος κόσμος αποχώρησε συντεταγμένα, με συνθήματα αλληλεγγύης προς τον σύντροφο Κώστα. Η δίκη διακόπηκε και η δεύτερη δικάσιμος ορίστηκε για τις 20/11.

Υ.Γ: Κανένας άνθρωπος από τον όμιλο της Real news δεν ήρθε για να καταθέσει. Μάλλον ο,τι είχανε να πούνε το είπαν στα δελτία ειδήσεων, τις ραδιοφωνικές εκπομπές και τις φυλλάδες τους, στα ιδιωτικά τους δικαστήρια, όταν συνελήφθη ο σύντροφος Κώστας Δημαλέξης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΑΛΕΞΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *