Ανακοίνωση του αναρχικού κινήματος Fauda στην Παλαιστίνη

https://athens.indymedia.org/post/1627475/

 

από Διεθνιστική αναρχική ομάδα

06/11/2023 12:21 μμ.

Ανακοίνωση του αναρχικού κινήματος Fauda στην Παλαιστίνη ενάντια στους κατακτητές και την παλαιστινιακή αρχή

Λαμβάνουμε και δημοσιεύουμε. Αν συμφωνούμε απόλυτα με τον Μαλατέστα, ότι οι καταπιεσμένοι βρίσκονται πάντα σε θέση νόμιμης αυτοάμυνας, θεωρούμε αναγκαίο να αποσαφηνίσουμε ότι η επιλογή των μέσων δεν είναι “μονάχα ένα ζήτημα συγκυρίας”, αλλά επίσης ένα ζήτημα συνέπειας με τους στόχους που ακολουθούμε. Η αποτελεσματικότητα δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση μια αξία καθαυτή, αλλά υπόκειται πάντα σε θεωρήσεις ηθικο-κοινωνικού χαρακτήρα. Αν για “συγκυρία” εννoούμε όλα τα παραπάνω, η παρούσα αποσαφήνισή μας πρέπει να εκληφθεί αποκλειστικά ως ένα χούϊ υπερβολής.

Δημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις, μέσω βίντεο, του επίσημου εκπρόσωπου του αναρχικού κινήματος Fauda στην Παλαιστίνη, Abu Al-Ro’b, αναφορικά με τις πρόσφατες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης “πλημμύρα του Αλ-Ακσα”.

Οι σύντροφοι δηλώνουν ότι με την επιχείρηση “πλημμύρα του Αλ-Ακσα” άρχισε ένας “σημαντικός και καθοριστικός” πόλεμος στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και ότι το αναρχικό κίνημα Fauda χρησιμοποιεί κάθε μέσο ενάντια στους “φασίστες σιωνιστές” και ταυτόχρονα ενάντια στην διευθύνουσα παλαιστινιακή τάξη της Παλαιστινιακής αρχής, καλώντας σε διεθνή κινητοποίηση ενάντια στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών κυκλοφόρησε μέσα σε ορισμένα αποκαλούμενα αντιφασιστικά μέσα μια γλαφυρή έκδοση του συγκεκριμένου βίντεο, στην οποία είχαν αποκοπεί οι πρώτες λέξεις, αυτές που κατά κάποιο τρόπο μοιάζουν να επιβραβεύουν τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου-χωρίς για την αλήθεια ούτε να αναλαμβάνουν την ευθύνη αλλά ούτε και να δηλώνουν συμμετοχή μέσα σε κάποιου είδους λαϊκό μέτωπο υπό την ηγεμονία της Χαμάς.

Εμείς δεν συγκαταλεγόμαστε σίγουρα μεταξύ αυτών που νομίζουν ότι δεν είναι δυνατό να ασκήσουμε κριτική στους καταπιεσμένους και στους κατατρεγμένους στο όνομα μιας δυσκολονόητης ευαισθησίας απέναντί τους. Ήμασταν εξαιρετικά κριτικοί απέναντι σε αυτούς τους ουκρανούς αναρχικούς που προσχώρησαν στο ατλαντιστικό μέτωπο του πολέμου. Σκεφτόμαστε, αντίθετα, ότι είναι απλά θλιβερό να ασκείται λογοκρισία σε γνώμες που δεν εναρμονίζονται με το πολιτικά ορθό, μυστικοποιώντας το περιεχόμενό τους και προσποιούμενοι ότι συμφωνούμε με αυτό αφού προηγουμένως το τροποποιήσαμε κατά το δοκούν.

Οποιαδήποτε γνώμη και να έχουμε, αυτή ακριβώς είναι η γνώμη των συντρόφων της Fauda.

Είναι δυνατό να ασκήσουμε κριτική, όχι όμως και να την διαστρεβλώσουμε ως θέση. Όσο μας αφορά, η γνώμη μας εξακολουθεί ακόμη να ταυτίζεται με αυτή του Ερρίκο Μαλατέστα: οι καταπιεσμένοι βρίσκονται πάντα σε θέση νόμιμης αυτοάμυνας, τα χρησιμοποιούμενα μέσα αποτελούν μονάχα ένα ζήτημα συγκυρίας.

ΚΕΙΜΕΝΟ

Ένας σημαντικός και καθοριστικός πόλεμος ξεκίνησε στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Περάσαμε ήδη τη δέκατη όγδοη ημέρα της επιχείρησης “ Πλημμύρα Αλ-Ακσα” ενώ περισσότεροι από 4900 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν στην Υπερ-Ιορδανία και στη λωρίδα της Γάζας και περισσότεροι από δεκαπέντε χιλιάδες τραυματίστηκαν. Από την αρχή αυτού του πολέμου το κίνημα Fauda χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που διέθετε και όλα τα κανάλια για να αντιμετωπίσει τους φασίστες σιωνιστές. Στην Υπερ-Ιορδανία οι νέοι μας αγωνίζονται και πολεμούν νυχθημερόν ενάντια στον ισραηλινό στρατό και ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας της παλαιστινιακής αρχής, προδότες και συμπλήρωμα του σιωνιστικού σχέδιου στην Υπερ-Ιορδανία. Δηλώνουμε σε κάθε σιωνιστή που κατέλαβε τη γη μας ότι θα αντισταθούμε μέχρις εσχάτων της ζωής μας, και ακόμη κι’ αν θα τελείωνε αυτός ο πόλεμος, εμείς θα είμαστε σαν ενεργοποιημένες βόμβες που κινούνται μέσα στις εγκαταστάσεις σας και σας εμποδίζουν από τη φυσιολογική καθημερινή σας ζωή. Δεν θα έχετε ποτέ ειρήνη όσο θα βρίσκεστε στη γη μας. Δεν θα σας αφήσουμε ποτέ ήσυχους ενώ θα συνεχίζετε να καταλαμβάνετε τη γη μας.

Φύγετε και συνεχίστε τη ζωή σας. Ζητάμε από όλα τα ελεύθερα άτομα ανά το κόσμο να κάψουν την ισραηλινή σημαία και να διαδηλώσουν προς τις ισραηλινές πρεσβείες σε κάθε χώρα. Κάντε το καθήκον σας και να είστε η φωνή των Παλαιστινίων και όλων των γυναικών και των αθώων παιδιών που σφαγιάζονται από τους φρικτούς και βάρβαρους βομβαρδισμούς των σιωνιστών.

Λέμε σε όλους τους εχθρούς μας του σιωνιστικού καθεστώτος του apartheid ότι έχουμε πολλές εκπλήξεις στη φαρέτρα μας για εσάς και να γνωρίζετε ότι θα στήνουμε ενέδρες, από το Βορρά μέχρι το Νότο της Παλαιστίνης, είτε στο εσωτερικό του κατεχόμενου εδάφους στην Υπερ-Ιορδανία είτε στη λωρίδα της Γάζας. Είμαστε αναρχικοί. Είμαστε θρύλοι. Δεν ξεχνούμε. Δεν συγχωρούμε. Αναμένετέ μας.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον αναρχικό ιστότοπο: il rovescio

Μετάφραση: Διεθνιστική αναρχική ομάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *