ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

https://athens.indymedia.org/post/1627698/

 

από Αλληλέγγυοι/ες στον Ε.Α

19/11/2023 10:30 πμ.

Πανό αλληλεγγύης από συντρόφισσες-συντρόφους (στην Πατησίων- κάτω πολυτεχνείο) για τον αναρχικό σύντροφο Νίκο Μαζιώτη.

Ο συν. Μαζιώτης έχει εκτίσει 14 χρόνια (μικτά) από τα 20 χρόνια κάθειρξης για τα οποία έχει καταδικαστεί για τη δράση της αντάρτικης οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και εξακολουθεί να βρίσκεται αιχμάλωτος στη φυλακή σχεδόν 2 χρόνια παραπάνω απ’ ότι προβλέπουν οι δικοί τους νόμοι.

Ο σύντροφος Μαζιώτης βρίσκεται ακόμα στη φυλακή γιατί απορρίπτονται τα επανειλημμένα αιτήματά του για αποφυλάκιση τιμωρητικά και προσχηματικά, ενώ έχει εκτίσει παραπάνω από τα 3/5 της συνολικής του ποινής. Συγκεκριμένα, όπως άλλωστε ορίζει το άρθρο 105 Β του ΠΚ, από τον Γενάρη του 2022 δικαιούται απόλυση με περιοριστικούς όρους.

Τα Συμβούλια Πλημμελειοδικών Λαμίας με τις συνεχείς απορριπτικές τους αποφάσεις και παρά την θετική εισήγηση της εισαγγελέα για απόλυση υπό όρους αποφασίζουν τη συνέχιση της κράτησης του συντρόφου Μαζιώτη ισχυριζόμενα ότι δεν έχει «σωφρονιστεί» και «μεταστραφεί» ο χαρακτήρας του και γιατί στην ακρόαση μετά από ερώτηση του δικαστικού συμβουλίου, δήλωσε με πολιτική ενάργεια και συνέπεια  πολιτικός κρατούμενος για την δράση του στα πλαίσια της οργάνωσης αντάρτικου Επαναστατικός Αγώνας.

Με το ίδιο ακριβώς καθεστώς όπως ορίζει το άρθρο 105 παρ. Β του ποινικού κώδικα για την υφ’ όρον αποφυλάκιση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Θήβας αποφάσισε την αποφυλάκιση της συν/σσας Πόλας Ρούπα με περιοριστικούς όρους.

Η συντρόφισσα Ρούπα συνολικά έχει εκτίσει 13,5 χρόνια μικτά μαζί με εργασία (8,5 χρόνια φυλακή μαζί με το 18μηνο κατά την 1η σύλληψή της). Δηλαδή έχει εκτίσει τα 3/5 από τα 20 κατά συγχώνευση χρόνια κάθειρξης στα οποία καταδικάστηκε, όπως και ο σύντροφος Μαζιώτης, για τη δράση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *