ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΗ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ F/B –

ΑΠΟ Nasim Alatras

20 Νοεμβρίου στις 9:21 π.μ.  ·

Μέσα σε δυο λεπτά και δυο ερωτήσεις ο εξευτελισμός του Josep Borrell και της ΕΕ, σε δυο λεπτά στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο που τόσες δεκαετίες “έχτισαν” ευρώ ευρώ την εικόνα τους ως υπερασπιστές των πολιτικών και δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

Σε μια συνέντευξη στο Al Jazeera Arabic, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell, ρωτήθηκε:

Al Jazeera-“Θεωρείται εγκλήματα πολέμου αυτό που κάνει το Ισραήλ;”

-Josep Borrell : «Δεν είμαι δικηγόρος. Εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να κρίνει».

-Al Jazeera : «Θεωρούνται εγκλήματα πολέμου οι ενέργειες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου;».

-Josep Borrell : «Ναι».

-Δημοσιογράφος Al Jazeera : «Μα μόλις πριν ένα λεπτό όταν σας ρώτησα για τα εγκλήματα του Ισραήλ, είπατε ότι δεν είστε δικηγόρος… Και μετά αναρωτιέσαι γιατί η Δύση κατηγορείται για δυο μέτρα και δυο σταθμά».      https://twitter.com/AbirKopty/status/1726378824701526240

26-11-2023

Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά

Βίντεο : Τα πρώτα χαμόγελα των νεών Παλαιστινίων αγωνιστών, που απελευθερώθηκαν από τα κολαστήρια του Σιωνισμού…

Η λίστα των νέων αιχμαλώτων Παλαιστινίων που συνέταξε Παλαιστινιακή Αντίσταση για να αφεθούν ελεύθεροι αποκαλύπτει πραγματικά το πόσο φασιστικό είναι αυτό το καθεστώς κατοχής της Παλαιστίνης .. όταν συλλαμβάνονται χιλιάδες παιδιά 14 χρονών και 15 χρονών και 16 και 17 με κατηγορίες για κατοχή όπλων και εκρηκτικών και πυρομαχικών είναι μια κραυγαλέα απόδειξη το πόσο καταπιεστικό και φασιστικό και απάνθρωπο αυτό το καθεστώς που έχει στήσει ο Σιωνισμός στην κατεχόμενη Παλαιστίνη .. και αυτό που πρέπει να προβληματίζει είναι το γεγονός ότι 49% από αυτούς τους Παλαιστινίους που θα αφεθούν ελεύθεροι είναι ανένταχτοι δηλαδή δεν “υποκινούνται” από ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, αλλά τους υποκινεί το ίδιο το καθεστώς κατοχής και άθλιες καταπιεστικές συνθήκες που δημιουργεί στην κοινωνία και ειδικά στους νέους .. η κατοχή σκοτώνει τα όνειρα τους .. το μέλλον τους .. και το κάνει συστηματικά και μεθοδευμένα στα πλαίσια της επιχείρησης βήμα βήμα εθνοκάθαρσης και εκτοπισμού..

Δείτε ένα παράδειγμα μόνο..

Είναι Παλαιστίνιος κρατούμενος μόλις 14 χρονών από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ Αλ-Κούντς δεν ανήκει σε καμία παλαιστινιακή οργάνωση ή κόμμα συνελήφθη στις 24/5/2023 το όνομα του είναι Αλ-Ρατζελ Αλ-Άμελ Χάσαν Γκέιτ και κατηγορείται ακούστε για

-διάπραξη δολιοφθοράς επιθετικής, παράνομη συνάθροιση ή δημιουργία συλλόγου, επίθεση εναντίον αξιωματικού της αστυνομίας κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, πετροβολισμός, αταξία και αδιαφορία για τη δημόσια τάξη, πρόκληση ζημιά και καταστροφή περιουσίων, προμελετημένη πυρπόληση υποκινούμενος από πατριωτικές αιτίες .. κατοχή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών..

Η λίστα των 300 Παλαιστινίων αιχμαλώτων πολέμου, που παρέδωσε η ΧΑΜΑΣ στο κράτος του Ισραήλ για να αφεθούν ελεύθεροι ως αντάλλαγμα για να αφεθούν 100 συλληφθέντες της 7ης Οκτωβρίου, που κρατάει η οργάνωση περιλαμβάνει ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνιστές μέλη όλων των ένοπλων οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης:

ανένταχτοι 145

Φατάχ 62 (πατριωτική οργάνωση)

Χαμάς 49 (ισλαμική οργάνωση)

Τζιχάντ 30 (ισλαμική οργάνωση)

Λαϊκό Μέτωπο 14 (αριστερή οργάνωση)

Δημοκρατικό Μέτωπο 3 (αριστερή οργάνωση)

Όλη η λίστα όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Αλ-Τζαζίρα του Κατάρ

https://www.aljazeera.net/…/%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3%D9…

 

27-11-2023

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των Παλαιστινίων αγωνιστριών και αγωνιστών από τις φυλακές του Σιωνισμού είναι ΠΑΓΙΑ ΑΡΧΗ της Παλαιστινιακής Αντίστασης από το ξεκίνημα της από το 1965 .. Και δεν σταμάτησε ποτέ κάτω από όποιες συνθήκες πολιτικές και γεωπολιτικές.

Όλες οι ένοπλες οργανώσεις του Παλαιστινιακού Αντάρτικου έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις και επιχειρήσεις και ειδικές αποστολές μέσα στο έδαφος του εχθρού και όπου αυτό βρίσκεται και κινείται, για να συλλάβει στρατιώτες και αξιωματικούς, αξιωματούχους και πολίτες του σιωνιστικού κράτους κατοχής της Παλαιστίνης με αίτημα την απελευθέρωση των χιλιάδων Παλαιστινίων αιχμαλώτων από τις φυλακές του..

Η αξία της ελευθερίας .. ελευθερία από τις φυλακές για τους αγωνιστές είναι αξία και αρχή αδιαπραγμάτευτη για την παλαιστινιακή αντίσταση ..

Διαχρονικά πολλές φορές το Παλαιστινιακό Αντάρτικο πλήρωσε βαρύ τίμημα για τις πράξεις του που στόχευαν την απελευθέρωση αιχμαλώτων του στα κολαστήρια του Σιωνισμού ..

Η απελευθέρωση της Παλαιστίνης και η απελευθέρωση των αγωνιστριών και αγωνιστών είναι δυο στόχοι και αρχές που δεν έσπασε καμία οργάνωση το δεσμό μεταξύ τους .. είναι αλληλένδετα μεταξύ τους..

Και η απελευθέρωση των Παλαιστινίων αιχμαλώτων από τις φυλακές δεν είναι στόχος μόνο των οργανώσεων της ένοπλης Αντίστασης αλλά και πολλών άλλων ομάδων και συλλόγων και συλλογικοτήτων εντός και εκτός της κατεχόμενης Παλαιστίνης .. οι δικηγόροι για παράδειγμα δίνουν ανυποχωρητα κάθε μέρα και ώρα αγώνες για να εξασφαλίζουν έστω τα ελάχιστα δικαιώματα που δικαιώται ο κάθε άνθρωπος φυλακισμένος στα κολαστήρια του Σιωνισμού .. Κάθε μέρα τα κρατητήρια και δικαστήρια του καθεστώτος κατοχής γεμίζουν με δεκάδες και εκατοντάδες μερικές φορές Παλαιστίνιους αγωνιστές που συλλαμβάνονται για κάθε πράξη αντίσταση στην κατοχή και τους φορτώνουν με βαριές κατηγορίες για να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια στις φυλακές ..γιατί ανέκαθεν το κράτος του Σιωνισμού όπως και το κράτος των Άγγλων ιμπεριαλιστών πριν πίστευαν πως όσα περισσότερα χρόνια μένει ένας αγωνιστής στις φυλακές τόσο λιγότερη αντίσταση θα αντιμετωπίζουν στην κατεχόμενη κοινωνία .. και αυτό δεν το πέτυχαν ποτέ .. ειδικά στην κατεχόμενη Παλαιστίνη .. η αντίσταση συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση και έκταση και μαζικότητα ..

 

27-11-2023

Ottawa-Canada

Χθες πραγματοποιήθηκε μεγάλη και μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της κατεχόμενης Παλαιστίνης.. Και στην Ottawa την πρωτεύουσα του Καναδά ακούστηκε δυνατά το σύνθημα “Η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί από το Ποτάμι ως τη Θάλασσα”.

Γιατί από την στιγμή που το εθνικιστικό ρατσιστικό κίνημα του Σιωνισμού και το κράτος του και ο στρατός του και οι άποικοι του έσβησαν κάθε ελπίδα για την “Λύση δυο Κρατών” εγκαθιστώντας παρανόμως σε όλα τα εδάφη που προορίζονταν για το Παλαιστινιακό κράτος και αρνούμενο να απεγκαταστήσει τις παράνομες αυτές αποικίες τότε οι λαοί και τα επαναστατικά και κοινωνικά και πολιτικά κινήματα δεν έχουν παρά να αγωνιστούν για να καταργηθεί το κράτος Απαρτχάιντ που το σιωνιστικό κράτος εγκατέστησε στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Εδώ και δυο δεκαετίες σχεδόν από τις Συμφωνίες του Όσλο οι Παλαιστίνιοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται σε όλες τις κυβερνήσεις και σε όλους τους οργανισμούς ότι το κράτος του Σιωνισμού καταστρέφει τη “λύση δυο κρατών” και δολοφονεί βήμα βήμα σπιθαμή σπιθαμή τη “λύση δυο κρατών” και, πως έχει πια βάλει στόχο να προσαρτήσει εδαφικά και στρατιωτικά όχι όμως πληθυσμιακά, τα εδάφη που προορίζονται για το παλαιστινιακό κράτος, κανένα μέτρο αποτελεσματικό δεν πάρθηκε για να σταματήσει το σχέδιο του Σιωνισμού για υφαρπαγής όλης της γης της Παλαιστίνης …

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έμειναν στα λόγια και στις ευχές και στις δηλώσεις για “Λύση δυο κρατών” βλέποντας καθαρά και καθημερινά το κράτος του Σιωνισμού να ακυρώνει και να σκοτώνει αυτήν την λύση .. για να μην πω ότι όπως σιωπούσαν και το άφηναν ανεμπόδιστα να συνεχίζει το σχέδιο του ήθελαν και αυτοί να απαλλαγούν από τη λύση δυο κρατών και να παραδώσουν την γη των Παλαιστίνιων όλη στο εθνικιστικό ρατσιστικό σιωνιστικό κράτος. Οι λαοί όμως και τα κινήματα τους έβλεπαν καθαρά πολύ καθαρά ότι το κράτος του Σιωνισμού συστηματικά συνέχιζε και συνεχίζει το σχέδιο εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων και πείσθηκαν ακόμα πιο πολύ όταν είδαν με τα μάτια του εδώ και 50 μέρες πως το κράτος και ο στρατός του Σιωνισμού έβαλαν στόχο την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστινίων .. το πρωτοφανές μαζικό και εξεγερτικό ξέσπασμα των λαών σε όλο τον κόσμο ..ακόμα στις χώρες και πόλεις και πολιτείες που κανείς δεν φαντάστηκε ότι θα έβγαιναν μαζικοί οι πολίτες να φωνάζουν δυνατά “Από το Ποτάμι ως τη Θάλασσα” .. το σύνθημα-στόχος αυτό τρόμαξε κυριολεκτικά όλο το γεωπολιτικό σύμπλεγμα που στήριζε το κράτος δολοφόνος των παιδιών και γυναικών σε όλη τη κατεχόμενη Παλαιστίνη ..

Οι λαοί δεν ανέχονται πια να σβήσουν τα αφεντικά αυτού του κόσμου τις ελπίδες και τα όνειρα των Παλαιστινίων στη γη τους .. και θα παλέψουν για να δικαιώσουν τον λαό της Παλαιστίνης και θα συνεχίζουν να γεμίζουν τους δρόμους και τις πλατείες μέχρι να ιδρυθεί μια δημοκρατική Παλαιστίνη .. μια χώρα για όλους .. ανεξαρτήτως θρησκευτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων με ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις..

 

27-11-2023

Τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα του εθνικισμού και της Ισλαμοφοβίας δεν πρόκειται να μεταδίδουν αυτά που λέει ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alon Ben David που εργάζεται στο ισραηλινό κανάλι-13.

Ο ανταποκριτής αποκάλυψε αρκετές πληροφορίες για τις συνθήκες των Ισραηλινών αιχμαλώτων, που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από τη Παλαιστινιακή Αντίσταση, παρά την απαγόρευση λογοκρισίας που έχει υποβληθεί στα κανάλια από το γραφείο του Νετανιάχου και του στρατού, λογοκρισία που τα ελληνικά κανάλια τα αδρά πληρωμένα την τηρούν και μεταδίδουν αυτολεξεί τις κατευθύνσεις που γραφείου τύπου του Νετανιάχου και του στρατού του και της πρεσβείας του.

Ο Μπεν Ντέιβιντ αποκάλυψε ότι : “Οι όμηροι που είχε στα χέρια της η Χαμάς δεν υποβλήθηκαν ούτε σε βασανιστήρια ούτε σε κακομεταχείριση. Τους παρείχε φαγητό ήταν λιγοστό, δεν υπήρχε πολύ φαγητό. Η Χαμάς προσπαθούσε να παρέχει φάρμακα καθημερινά, αν και όχι πάντα με επιτυχία. Οι αιχμάλωτοι κρατήθηκαν μαζί και τους επέτρεπαν να ασκούν «κανονικές» δραστηριότητες”.

Άλλοι καλεσμένοι στην ίδια εκπομπή είπαν ότι οι αποκαλύψεις αυτές ταιριάζουν με τις μαρτυρίες των πρώτων ομήρων που απελευθερώθηκαν, και ότι τους συμπεριφέρθηκαν οι μαχητές της Χαμάς με αξιοπρέπεια και πως είχαν δίκαιη μεταχείριση”.

To παρακάτω βίντεο μου το αφαίρεσαν από το φουπου γιατί μάλλον δεν ευνοεί το γραφείο του Νεταν .. ιάχου

https://www.youtube.com/watch?v=EEKoAdvqX4E…

Ήταν πραγματικά θαυμάσια πράξη που κατάφερναν οι Αντάρτες όσο μπορούσαν και φρόντιζαν το φαγητό τους και τα φάρμακα τους, με τόση αδιάκοπη και ανελέητη και μεθοδευμένη και συστηματική τακτική ισοπέδωσης των πάντων από τους βομβαρδισμούς που ακολουθούσε ο στρατός και η πολεμική αεροπορία του Σιωνισμού.

Βομβάρδιζαν τα πάντα στη Λωρίδα της Γάζας και είχε κόψει το ρεύμα και το νερό και βομβάρδισε τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία και τα καταφύγια και τα σχολεία που είχαν καταφύγει άνθρωποι της Γάζας και, είχε χτυπήσει δεκάδες ασθενοφόρα και σκοτώσει εκατοντάδες υγειονομικούς και διασώστες και είχε βομβαρδίσει αποθήκες τροφίμων του ΟΗΕ και όλων των διεθνών οργανισμών και της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα.

Τους παρείχαν οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης λιγοστό φαγητό την ώρα οι δεν έβρισκαν οι κάτοικοι της Γάζας ένα κομμάτι ψωμί να φάνε και την ώρα που στερούσαν οι αρχές των φυλακών στο Ισραήλ από τους Παλαιστινίους αιχμαλώτους το φαγητό και τα φάρμακα και όχι μόνο αυτό επέβαλαν καθημερινά σε πρακτικές εξευτελισμού της αξιοπρέπειας και προσβολής της προσωπικότητας και ταπείνωσης και τα έβγαζαν σε βίντεο οι σιωνιστές φύλακες, για να ικανοποιήσουν πρώτα τη δίψα των “αγανακτισμένων” σιωνιστών που ήθελαν πλήρη εξόντωση των Παλαιστινίων και την εφαρμογή της “Τελικής Λύσης” και, δεύτερον για να προκαλέσουν τους μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης να συμπεριφερθούν το ίδιο στους ισραηλινούς αιχμαλώτους, γιατί ήθελαν να τους σκοτώσουν και να έτσι να κάψουν περισσότερα “χαρτιά” σε μελλοντική συμφωνία ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ της Ενωμένης Παλαιστινιακής Αντίστασης με το κράτος κατοχής στην Παλαιστίνη.

Και σε αυτήν τη μάχη της μεταχείρισης των αιχμαλώτων βγήκε η Παλαιστινιακή Αντίσταση κερδισμένη γιατί δεν παρασύρθηκε και δεν ακολούθησε το τρόπο μεταχείρισης που ακολουθούσε το κράτος κατοχής και προσπαθούσαν οι Παλαιστίνιοι μαχητές με κάθε τρόπο να φυλάξουν την αξιοπρέπεια των αιχμαλώτων τους.

 

28-11-2023    Manhattan Bridge-USA

1.500 Εβραίοι και Παλαιστίνιοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί .. ραβίνοι, ιμάμηδες και πάστορες φωνάζουν συνθήματα για λευτεριά στην Παλαιστίνη και τερματισμό της κατοχής και απαιτούν κατάπαυση του πυρός κάτω από τη Γέφυρα του Μανχάταν. Και δηλώνουν ότι εκπροσωπούν την πλειοψηφία των ανθρώπων στις ΗΠΑ. Το 66% των Αμερικανών και το 80% των Δημοκρατικών που θέλουν να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί της Γάζας.

Αρχή φόρμας

 

Τέλος φόρμας

—————–

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *