7ήμερη απεργία πείνας – Για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη διακρατική αντεπανάσταση και τον εθνικισμό εκατέρωθεν των συνόρων

https://athens.indymedia.org/post/1627891/

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

01/12/2023 12:41 μμ.

 

Την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη θα συναντηθούν στην Αθήνα ο Ερντογάν και ο Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Ανάμεσα στην ομάδα των Τούρκων υπουργών που θα ταξιδέψουν γι’ αυτό το στρατηγικό πολιτικό συνέδριο, θα βρίσκεται και το πολιτικό επιτελείο του ειδικού αντεπαναστατικού πολέμου του τούρκικου αποικιοκρατικού φασισμού: ο υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, στέλεχος του MHP (κόμμα των Γκρίζων Λύκων), διευθυντής της ΜΙΤ επί πολλά χρόνια και δολοφόνος της συνιδρύτριας του PKK Sakine Cansiz και της επαναστάτριας Evîn Goyî στο Παρίσι (9 Γενάρη 2013 και 23 Δεκέμβρη 2022, μαζί με άλλους Κούρδου/ισσες αγωνιστ(ρι)ες). Ο Φιντάν είναι επίσης ο ενορχηστρωτής των σφαγών του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία, Τουρκία και Ευρώπη. […] Είναι ευθύνη του ελλαδικού κοινωνικού κινήματος να αναλάβει δράση ενάντια στη διακρατική αντεπανάσταση. Είναι ευθύνη του κοινωνικού κινήματος εκατέρωθεν των ελληνο-τουρκικών συνόρων να δώσει μαχητική και οργανική υπόσταση στον διεθνισμό. Το ελλαδικό κίνημα στο δρόμο δίπλα στους πολιτικούς πρόσφυγες, για να μπλοκάρουμε την παρατεινόμενη ομηρία των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου. Εκφράζουμε με επαναστατικούς όρους ότι η παρουσία του χουντικού αρχιπράκτορα Χακάν Φιντάν κι όλης της κουστωδίας του τούρκικου φασισμού, αποτελεί αιτία πολέμου. Τιμή στους μάρτυρες του Λαϊκού Μετώπου, Χαρίκα Κιζίλκαγια, Μπουράτς Αγκαρμίς, Οζγκάλ Γκιουζέλ και Ερντογκάν Τσακίρ. Τιμή στον μάρτυρα του MLKP Οσμάν Νουρί Οτσακλί (Σερβάν Καραντενίζ), που δολοφονήθηκε στη Ροζάβα στις 12 Ιούνη 2023, με στοχευμένη αεροπορική επίθεση.

Προς τα κοινωνικά κινήματα στον ελλαδικό, τον τούρκικο και τον κουρδικό χώρο.

Για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη διακρατική αντεπανάσταση και τον εθνικισμό.

Στις 30 Οκτώβρη έπεσαν μάρτυρες πολεμώντας κατά του φασισμού οι κομμουνιστές σύντροφοι κι η συντρόφισσα του Λαϊκού Μετώπου (Τουρκίας), Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış, Özkan Güzel και Erdoğan Çakır, μόλις πέρασαν τα σύνορα από την ελληνική στην τούρκικη πλευρά. Δύο βδομάδες μετά, η ελληνική διεύθυνση αντιαντάρτικου απήγαγε κι έθεσε σε διωκτική ομηρία δύο αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου (Τουρκίας) και στη συνέχεια έναν ακόμα σύντροφο, τους Şadi Naci Özpolat, Halil Demir και Hüseyin Kılıç. Η αναβαθμισμένη αντεπαναστατική συνεργασία των δύο νατοϊκών κρατών, ελλάδας και τουρκίας, έδωσε τα πρώτα δείγματά της τον Ιούλιο του 2023: Ο ελληνικός ποινικός μηχανισμός άνοιξε εκ νέου την υπόθεση των 11 αγωνιστ(ρι)ών που τον Μάρτη του ‘23 είχε λήξει η ομηρία τους από τον ειδικό αντεπαναστατικό νόμο (Άρθρο 187Α). Ταυτόχρονα, η ελληνική στρατοκρατία εκκένωσε τον προσφυγικό καταυλισμό της αγωνιζόμενης Κουρδικής κοινότητας στο Λαύριο.

Οι καπιταλιστικές σφαγές με τον σεισμό στην τούρκικη επικράτεια και τη σιδηροδρομική καταστροφή στα Τέμπη, ξύπνησαν το κοινωνικό κίνημα και απ’ τις δυο μεριές του συνόρου, εξαναγκάζοντας τις δυο κυβερνήσεις να περιορίσουν τις προεκλογικές επενδύσεις στο αμοιβαίο εθνικιστικό μίσος. Η επαναπροσέγγιση των δύο κρατών, πέρα από τον προεκλογικό οπορτουνισμό τους, αφορά πρωτίστως στις μπίζνες και τη μοιρασιά του μερτικού από την ιμπεριαλιστική λεηλασία των ορυκτών καυσίμων και την καταστροφή της θαλάσσιας ζωής του Αιγαίου. Αφορά όμως επίσης στην ενίσχυση της αντεπαναστατικής τρομοκρατίας και της αντιπρολεταριακής εκμετάλλευσης και εξόντωσης των μεταναστών.

Την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη θα συναντηθούν στην Αθήνα ο Ερντογάν και ο Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Ανάμεσα στην ομάδα των Τούρκων υπουργών που θα ταξιδέψουν γι’ αυτό το στρατηγικό πολιτικό συνέδριο, θα βρίσκεται και το πολιτικό επιτελείο του ειδικού αντεπαναστατικού πολέμου του τούρκικου αποικιοκρατικού φασισμού: ο υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, στέλεχος του MHP (κόμμα των Γκρίζων Λύκων), διευθυντής της ΜΙΤ επί πολλά χρόνια και δολοφόνος της συνιδρύτριας του PKK Sakine Cansiz και της επαναστάτριας Evîn Goyî στο Παρίσι (9 Γενάρη 2013 και 23 Δεκέμβρη 2022, μαζί με άλλους Κούρδου/ισσες αγωνιστ(ρι)ες). Ο Φιντάν είναι επίσης ο ενορχηστρωτής των σφαγών του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία, Τουρκία και Ευρώπη.

Οι κεφαλαιοκράτες και οι κυβερνήτες των κρατών δεν έχουν κανένα δισταγμό να θυσιάσουν προλετάριους κάτω από τις μηχανές του πολέμου, για να διαπραγματευτούν τα κέρδη τους, όπως τους θυσιάζει η νεοωθομανική αποικιοκρατία στη Συρία, το Β. Ιράκ, τον Καύκασο και το Μαγκρέμπ και όπως ο ελληνονατοϊκός εθνικισμός διαφεντεύει τον ελλαδικό χώρο ως την πιο ριζωμένη και ανεπτυγμένη βάση εξόρμησης της αμερικάνικης στρατοκρατίας και διαθέτει τις πολεμικές δυνάμεις του στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες (στρατηγική συνεργασία με την ισραηλινή αποικιοκρατία, παροχή πολεμικού υλικού στον ουκρανονατοϊκό φασισμό, παραμονή ελληνικής αντιαεροπορικής πυροβολαρχίας Πάτριοτ στη Σ. Αραβία και παροχή βομβών τα προηγούμενα χρόνια, ενάντια στην αντίσταση και τον λαό της Υεμένης, δέσμευση συμμετοχής σε επεμβάσεις στο Σαχέλ, ναυτική συμμετοχή στην προστασία της επιμελητείας της τρέχουσας σιωνιστικής γενοκτονίας και στον αποκλεισμό του Λιβάνου). Είναι αδίστακτοι κάθε μέρα ενάντια στον λαό.

Η οικονομική συνεργασία τους είναι πόλεμος ενάντια στην εργατική τάξη. Η συνοριακή συνεργασία τους είναι πόλεμος ενάντια στους/ις μετανάστ(ρι)ες του οικονομικού, στρατιωτικού και αντεπαναστατικού πολέμου. Η ειρήνη τους και ο πόλεμός τους είναι αμφότερα ταξικός πόλεμος.

Καθώς πλησιάζει η μέρα του στρατηγικού πολιτικού συνεδρίου του δύο εθνικιστικών επιτελείων της νοτιοανατολικής νατοϊκής μεθορίου, το καλάθι με τα ελληνικά δώρα στον τούρκικο φασισμό φουσκώνει. Η εκδίκαση της εισαγγελικής αίτησης αναίρεσης της αθώωσης των 11 Τούρκων αγωνιστών για το 187Α, έχει οριστεί για τις 5 Δεκέμβρη, δύο μέρες πριν τη διακρατική συνάντηση. Καμία έκπληξη. Άλλωστε, το ελληνικό κράτος ακόμα δεν έχει λογοδοτήσει για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη CIA, τη Μοσάντ και τη ΜΙΤ το 1999, πράξη που αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για την εξαπόλυση της πιο εκτεταμένης και μακροχρόνιας νατοϊκής εκστρατείας και τη διάχυση της καταστροφής στη Μ. Ανατολή. Πρόσφατα, η ελληνική αντιπροσωπεία στην ΕΕ και υπουργοί του ελληνικού κράτους, έλαβαν από τη Συνομοσπονδία της Β-Α Συρίας φάκελο με αναλυτική ενημέρωση για τα εγκλήματα της τούρκικης κατοχής, που πολλαπλασιάζονται από χρόνο σε χρόνο εναντίον κοινωνικών και πολιτικών υποδομών και κατοίκων της Συνομοσπονδίας. Είναι δεδομένο ότι το ελληνικό κράτος και η ΕΕ ως ενιαίος μηχανισμός, θα συνεχίσουν να επενδύουν στο μακέλεμα του παγκόσμιου προλεταριάτου και της κοινωνικής επανάστασης και δεν θα θυσιάσουν τις κεφαλαιοκρατικές συνεργασίες τους. Είναι δεδομένο ότι το ελληνικό κράτος και η ΕΕ θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τις τούρκικες και κουρδικές επαναστατικές οργανώσεις και να φυλακίζουν πολιτικούς πρόσφυγες, θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν και να χαϊδεύουν τον τούρκικο φασισμό, που αποτελεί προγεφύρωμα ιμπεριαλιστικών επιθέσεων, θα συνεχίσουν τη μαζική εξόντωση μεταναστών στα σύνορα της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής μητρόπολης.

Είναι ευθύνη του ελλαδικού κοινωνικού κινήματος να αναλάβει δράση ενάντια στη διακρατική αντεπανάσταση. Είναι ευθύνη του κοινωνικού κινήματος εκατέρωθεν των ελληνο-τουρκικών συνόρων να δώσει μαχητική και οργανική υπόσταση στον διεθνισμό.

Το ελλαδικό κίνημα στο δρόμο δίπλα στους πολιτικούς πρόσφυγες, για να μπλοκάρουμε την παρατεινόμενη ομηρία των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου.

Εκφράζουμε με επαναστατικούς όρους ότι η παρουσία του χουντικού αρχιπράκτορα Χακάν Φιντάν κι όλης της κουστωδίας του τούρκικου φασισμού, αποτελεί αιτία πολέμου.

Τιμή στους μάρτυρες του Λαϊκού Μετώπου, Χαρίκα Κιζίλκαγια, Μπουράτς Αγκαρμίς, Οζγκάλ Γκιουζέλ και Ερντογκάν Τσακίρ.

Τιμή στον μάρτυρα του MLKP Οσμάν Νουρί Οτσακλί (Σερβάν Καραντενίζ), που δολοφονήθηκε στη Ροζάβα στις 12 Ιούνη 2023, με στοχευμένη αεροπορική επίθεση.

Ως αιχμάλωτος του ταξικού πολέμου εκφράζω την αποφασιστικότητα και τη δέσμευσή μου στην κοινή επαναστατική πάλη εκατέρωθεν των ελληνοτουρκικών συνόρων, στην απαραίτητη άμεση δράση και τον οργανωτικό αγώνα, με μια 7ήμερη απεργία πείνας μέχρι στο στρατηγικό συνέδριο των δύο κρατών (7 Δεκέμβρη).

MAHIR, HUSEYIN, ULAS

KURDULUSA KADAR SAVAS

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης,

πολιτικός αιχμάλωτος για την ευθύνη της αντάρτικης στράτας,

αμετανόητος και ανυποχώρητος ολικός αρνητής στράτευσης σε οποιονδήποτε κρατικό μηχανισμό,

πλούσιος από τα διδάγματα του κουρδικού και του τούρκικου επαναστατικού κινήματος.

29/11/2023

Φυλακή Δομοκού

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *