[Έκτακτη] συνέλευση αλληλεγγύης για την Π.Ρούπα κ΄ το Ν.Μαζιώτη | Παρασκ.22/12,19:30,Υπόκεντρο|Εισαγγελέας ζητά την φυλάκισή της

https://athens.indymedia.org/post/1628243/

από Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την οριστική απελευθέρωση του Ν. Μαζιώτη και της Π. Ρούπα

19/12/2023 11:35 μμ.

 

[….]Το έκτακτο κάλεσμα σε συλλογικότητες και ατομικότητες του α/α χώρου σε μια ανοιχτή διαδικασία αλληλεγγύης και συνδιαμόρφωσης για τα καταδικασμένα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα Ρούπα και Μαζιώτη, απευθύνεται σε όλους/όλες/όλα που αντιλαμβάνονται ότι η οριστική απεμπλοκή τους από την κρατική ομηρία, είναι ένα σοβαρό πολιτικό διακύβευμα. Δεν θα αφήσουμε τον σύντροφο και τη συντρόφισσα σε αιχμαλωσία στα χέρια του κράτους. Παρασκευή 22/12 στις 8μμ, στο αναρχικό στέκι ΥΠΟΚΕΝΤΡΟ (Αραχώβης 42 Εξάρχεια)

[Έκτακτη] συνέλευση αλληλεγγύης για την Π. Ρούπα κ΄ Ν. Μαζιώτη την Παρασκευή

22/12, 7.30μμ, στο αναρχικό στέκι Υπόκεντρο |Εισαγγελέας ζητά την επαναφυλάκισή της

Το πολυπλόκαμο δικαστικό σύμπλεγμα εξουσίας (νόμοι, δικαιοσύνη/δικαστές, φυλακές) έχει διαχρονικά δύο όψεις, όπως ο μυθικός Ιανός: βραχίονας και γρανάζι αλληλεξάρτησης κράτους-κυριαρχίας-καπιταλιστικής μηχανής (και μαζί με την αστυνομία και τον στρατό) είναι ο θεσμικός «προστάτης» των συμφερόντων της καθεστηκυίας οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Ακριβώς γι’ αυτό, απ’ την άλλη πλευρά επιβάλλει την κρατική βία και τιμωρία. «Κριτής» και δήμιος για τη ζωή, την ελευθερία, την τιμωρία των ταξικά εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων, των «από κάτω». Είναι νωπές οι μνήμες όταν στα «πέτρινα» χρόνια του εμφυλίου και της χούντας του 1967 η «άτεγκτη» αστική δικαιοσύνη και οι αξιωματούχοι της αδίστακτα φυλάκισαν αγωνίστ(ρι)ές, τους/τις εξόρισαν, τους/τις οδήγησαν στον θάνατο. Η «τυφλή» δικαιοσύνη στη σημερινή συγκυρία καταδικάζει με εξοντωτικές ποινές συντρόφισσες/συντρόφους από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό/ελευθεριακό χώρο για τη δράση τους ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του και τους κρατά αιχμάλωτους στις φυλακές.

Το αδίστακτο αυτό εξουσιαστικό κρατικό σύστημα-πολιτικής εξουσίας και «δικαιοσύνης» επιφύλαξε ένα ειδικό καθεστώς εξαίρεσης στη φυλακή για τη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα και τον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη που καταδικάστηκαν για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα: φωτογραφικές διατάξεις σε νόμους, εγκλεισμός του συν. Μαζιώτη ως του πρώτου πολιτικού κρατούμενου στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας στις φυλακές Δομοκού, απομόνωση, αλλεπάλληλες μεταγωγές της συν/ισσας Ρούπα και του συν. Μαζιώτη, απουσία ιατρικής φροντίδας, κλπ. Με αποκορύφωμα την «ειδική» μεταχείριση που επιφύλαξε το κράτος (ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι-εισαγγελείς) στον μικρό τότε γιο τους, ενώ στη συνέχεια με μια πρωτοφανή απόφαση για πολιτικούς κρατούμενους, τους αφαίρεσε τη γονική μέριμνα.

Το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης και η ομηρία τους συνεχίζεται.

Πρωτόγνωρη και μοναδική είναι η εξέλιξη σχετικά με την αποφυλάκιση της συν/ισσας Ρούπα, καθώς ο εισαγγελέας εφετών Χαλκίδας άσκησε έφεση ενάντια στην αποφυλάκισή της. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 10/1/2024 στην Χαλκίδα για να επανεξεταστεί από μηδενική βάση η αποφυλάκισή της ή να οδηγηθεί στη φυλακή.

Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ άλλοτε όταν κάποιος/α που έχει αμετάκλητα καταδικαστεί, δεν έχει άλλες δικαστικές εκκρεμότητες και δεν έχει ασκηθεί έφεση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης, αλλά έχει εκτίσει την προβλεπόμενη ποινή του/της, είτε είναι πολιτικός/ή κρατούμενος/η είτε εμπλεκόμενος/η σε άλλες υποθέσεις, να ασκείται έφεση κατά της αποφυλάκισής του και να οδηγείται στη φυλακή. Εκτός και αν έχει εμπλακεί σε νέες υποθέσεις και έχει παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του/της. Ή όπως έχει συμβεί σε διάφορες περιπτώσεις όταν αναστέλλεται η προσωρινή αποφυλάκιση κρατούμενου/ης όσο διαρκεί μια δίκη, ή αναμένεται να γίνει 2οθμιο δικαστήριο.

Στην περίπτωση της συν/ισσας Ρούπα δεν ισχύει τίποτα απ’ τα παραπάνω. Έχει εκτίσει, όπως και ο συν. Μαζιώτης, τα 3/5 της 20ετούς ποινής κάθειρξης στην οποία καταδικάστηκε αμετάκλητα και αποφυλακίστηκε!

Η αρνητική έκβαση της υπόθεσης αυτής αφορά τόσο την συντρόφισσα Ρούπα όσο και το αίτημα του συντρόφου Μαζιώτη για την υφ’ όρων αποφυλάκιση. Ένα αίτημα που επανειλημμένα απορρίπτεται για φρονηματικούς και πολιτικούς λόγους, αν και έχει εκτίσει παραπάνω από τα 3/5 της 20ετούς ποινής κάθειρξης. Είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός πολιτικός κρατούμενος, που ενώ δεν έχει ισόβια, τον κρατούν στην αιχμαλωσία και τον αντιμετωπίζουν σαν ισοβίτη.

Ταυτόχρονα όμως, αυτή η πρόβα generale που εφαρμόζεται και στον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα, σε συνδυασμό και με τη σκλήρυνση του ποινικού οπλοστασίου (νέος Π.Κ.) προεικονίζει την ειδική μεταχείριση που θα εφαρμόζεται στο εξής στους/τις αγωνιστές/ριες από τον α/α/ε χώρο που θα στραφούν με τη δράση τους ενάντια στο κρατικο-καπιταλιστικό οικοδόμημα. Ακόμα και αν επιλέξουν να στραφούν ενάντια στο κράτος με άλλους δυναμικούς-διαφορετικούς τρόπους (και όχι κατ’ ανάγκη με την ένοπλη αντικρατική πάλη).

Η συντ/ισσα Πόλα Ρούπα και ο σύν. Νίκος Μαζιώτης διεκδικούν την απελευθέρωσή τους από την κρατική ομηρία με πολιτική συνέπεια, που εδράζεται στην πολιτική τους συνείδηση, τη πολύχρονη-πολύμορφη παρουσία και δράση τους στον α/α χώρο, μέσα και έξω από τη φυλακή. Για την επαναστατική προοπτική και την κοινωνική επανάσταση.

Η συνεχιζόμενη ομηρία της συντρόφισσας και του συντρόφου μάς αφορά όλες/ους/α, σαν οργανικό κομμάτι του α/α χώρου. Και παρά τη διαφορετική –πιθανόν– πολιτική οπτική μέσων αγώνα κλπ, πολιτικά μας ενοποιεί η βαθιά μας πίστη στον αγώνα για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης, ακρατικής απελευθερωμένης από το κυρίαρχο κρατικό σύστημα, ζωής.

Σύντροφοι και συντρόφισσες που δραστηριοποιηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα για τη στήριξη της συν/ισσας Ρούπα και του συν. Μαζιώτη, ατομικότητες με διαφορετικές οπτικές κ΄ αναλύσεις στον πολιτικό μας λόγο και τη δράση μας, θεωρούμε αναγκαία την συνοργάνωση κινήσεων και παρεμβάσεων αλληλεγγύης για τον συν. Μαζιώτη και τη συν/ισσα Ρούπα, το αμέσως επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Το έκτακτο κάλεσμα σε συλλογικότητες και ατομικότητες του α/α χώρου σε μια ανοιχτή διαδικασία αλληλεγγύης και συνδιαμόρφωσης για τα καταδικασμένα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα Ρούπα και Μαζιώτη, απευθύνεται σε όλους/όλες/όλα που αντιλαμβάνονται ότι η οριστική απεμπλοκή τους από την κρατική ομηρία, είναι ένα σοβαρό πολιτικό διακύβευμα. Δεν θα αφήσουμε τον σύντροφο και τη συντρόφισσα σε αιχμαλωσία στα χέρια του κράτους.

Παρασκευή 22/12 στις 8μμ, στο αναρχικό στέκι ΥΠΟΚΕΝΤΡΟ (Αραχώβης 42 Εξάρχεια)

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την οριστική απελευθέρωση της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη, καταδικασμένων για τη δράση του Επαναστατικό Αγώνα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *