Χιλή: «Αντιμέτωπος με μια συγκαλλυμένη ισόβια κάθειρξη, η δράξη πάντα αξίζει.» Ανακοίνωση του Francisco Solar.

https://athens.indymedia.org/post/1628351/

 

από Ευλογημένη Η Φλόγα

28/12/2023 11:10 μμ.

 

Χιλή: «Αντιμέτωπος με μια συγκαλλυμένη ισόβια κάθειρξη, η δράξη πάντα αξίζει.» Ανακοίνωση του Francisco Solar.

Περιμέναμε κάτι άλλο από την εξουσία; Αν και η ποινή των 86 ετών φυλάκισης προκάλεσε έκπληξη και κάποια ανησυχία, η εξουσία ενήργησε ανάλογα. Τιμώρησε τις βίαιες δράσεις εναντίον των υπερασπιστών και των εκρποσώπων της, το θράσος της ανοιχτής εξέγερσης που έπληξε τους χώρους της που πίστευε ότι ήταν απόρθητοι και επίσηε την κατηγορηματική και ξεκάθαρη δικαίωση των εν λόγων επιθέσεων, αποδεικνύοντας ότι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που ενυπάρχει στην διάδοση των ιδεών και των πράξεων..

Το κράτος ενήργησε ως αυτό που είναι και αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.

Προχώρησε όπως έχει κάνει ιστορικά όταν του επιτέθηκαν ευθέως, όταν ένιωσε πραγματικά την απειλή να βλέπει την ύπαρξή του σε κίνδυνο και όταν, ακόμη περισσότερο, δεν βρήκε υποταγή ή μετάνοια.

Μαζί με το να επιδιώκει να με θάψει ισόβια σε αυτό το μέρος, αυτή η απόφαση αποτελεί ξεκάθαρα ένα τρομακτικό σινιάλο για όλους τους αναρχικούς χώρους και άτομα που τοποθετούνται ανοιχτά σε μάχη στο βαθμό που στοχεύει να τερματίσει τις επιθετικές πρακτικές που αρνούνται να εξαφανιστούν και που έχουν αποδείξει το μέγεθος και τις δυνατότητές τους στην εξέγερση του Οκτώβρη. Είναι, εν ολίγοις, ένα πλήγμα στον αναρχισμό της δράσης στο σύνολό του που αντανακλά την απειλή που θέτει για την Εξουσία, η οποία, αν και μπορεί να ακούγεται παράδοξο, δείχνει ότι η εξεγερτική πορεία εκπληρώνει μέρος των σκοπών της. Το γεγονός ότι μας διώκουν, ότι πριν από χρόνια δημιούργησαν μια εξειδικευμένη αντιαναρχική ομάδα που τώρα αναπαρήγαγαν για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ότι μας επιβάλλουν ποινές 86 ετών, είναι ενδείξεις ότι ο δρόμος της δράσης ανησυχεί, και αυτούς που ανησυχεί είναι τους ισχυρούς.

Η επιμονή και, κατά καιρούς, η εντατικοποίηση των αναρχικών δράσεων οδήγησε σε μια σθεναρή καταδίκη που έχει σαφώς απο-κινητοποιητική πρόθεση και αίσθηση πολιτικής εκδίκησης.

Ωστόσο, είναι αναμφισβήτητο ότι το τελευταίο διάστημα δεν σημειώθηκε πρόοδος στην άναρχη επίθεση, παρουσιάζοντας μάλλον στασιμότητα έως και παρακμή στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των παραβατικών πρακτικών. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται σε πολλαπλές πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της κατασταλτικής μεταβλητής καθώς και σε ένα αποτέλεσμα μετά την εξέγερση που, προφανώς, έχει οδηγήσει σε απο-κινητοποίηση σε διάφορα περιβάλλοντα και άτομα. Προχωρώντας βαθύτερα σε αυτό το θέμα, νομίζω ότι αξίζει μια πιο ολοκληρωμένη ανάλυση, κάτι που δεν είναι το ζητούμενο.

Και αν με ρωτήσετε αν άξιζε τον κόπο. Απαντώ όχι μόνο ότι άξιζε τον κόπο, αλλά ότι αξίζει και ότι αναμφισβήτητα θα αξίζει τον κόπο. Το να πάρεις την ατομική απόφαση να επαναστατήσεις, να εκδικηθείς και να λήξεις, έστω και για λίγο, την ατιμωρησία των ισχυρών είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές που μπορείς να βιώσεις. Το να συνδέεις τον λόγο με την πράξη, προχωρώντας πέρα από την απλή συνθηματολογία κενής περιεχομένου, ισχυροποιεί και δίνει νόημα σε μια ατομική και συλλογική θέση σύγκρουσης. Το να μεταφέρεις ιδέες στην σφαίρα του εφικτού είναι πάντα απαραίτητο και σημαντικό εάν κάποιος αποφασίσει ελεύθερα να αντιμετωπίσει την εξουσία, ακόμα κι αν του κοστίσει δεκαετίες εγκλεισμού ή ακόμη και τη ζωή του. Η δράση πάντα αξίζει τον κόπο.

Αυτή η συγκαλυμμένη ισόβια κάθειρξη, μια ποινή που είναι από τις υψηλότερες σε διεθνές επίπεδο εναντίον ενός αναρχικού, προφανώς έχει σκοπό να ειρηνεύσει, ωστόσο εναπόκειται σε εμάς αν αυτό το σινιάλο εκπληρώσει τον στόχο του. Είναι στη θέλησή μας και στην απόφασή μας να κάνουμε αυτές τις καταδίκες να χάσουν τελείως το νόημά τους και μάλιστα να αποτελέσουν έναν ακόμη λόγο επίθεσης, όπως ακριβώς δήλωσε η «Ομάδα Δράσης 6 Ιουλίου – Νέα Ανατροπή» μετά την πρόσφατη εκρηκτική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας.

Εδώ μέσα, κατανοώντας, όπως τόνισα πριν από μερικά χρόνια, ότι οι αναρχικοί στη φυλακή είναι ενεργοί σύντροφοι που είναι προσωρινά έγκλειστοι, σε αντίθεση και αποφεύγοντας την περιοριστική κατηγοριοποίηση της φιγούρας του «κρατουμένου», σκοπεύω να συνεχίσω να συμβάλλω στις διαφορετικές πρωτοβουλίες αναρχικής μάχης. Να επιμείνουμε στον διαρκή αγώνα για την ακύρωση των ποινών της στρατιωτικής δικαιοσύνης και την εκστρατεία για την απελευθέρωση του συντρόφου Marcelo Villarroel, την ελευθερία των αναρχικών και ανατρεπτικών κρατουμένων και την καταστροφή της κοινωνίας-φυλακής.

Αναρχικοί και ανατρεπτικοί κρατούμενοι στους δρόμους!

Να σπάσουν οι φυλακές!

Ζήτω η αναρχία!

Francisco Solar Dominguez

Φυλακή La Gonzalina – Rancagua.

Δεκέμβριος 2023

Πηγή: Informativo Anarquista

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *