Οι τουρκικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία σκότωσαν 56 αμάχους και τραυμάτισαν άλλους 77 σε 2 μήνες

https://athens.indymedia.org/post/1628354/

 

από Riseup4Rojava Gr

29/12/2023 3:09 πμ.

 

Τουλάχιστον 56 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 77 τραυματίστηκαν στις τουρκικές επιθέσεις με στόχο τις υποδομές στη Βόρεια και Ανατολική Συρία τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Οι επιθέσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές ύψους τουλάχιστον 1.270.201.782 δολαρίων.

Οι τουρκικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία σκότωσαν 56 αμάχους και τραυμάτισαν άλλους 77 σε 2 μήνες

Τουλάχιστον 56 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 77 τραυματίστηκαν στις τουρκικές επιθέσεις με στόχο τις υποδομές στη Βόρεια και Ανατολική Συρία τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Οι επιθέσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές ύψους τουλάχιστον 1.270.201.782 δολαρίων.

NUJIYAN ADAR QAMISHLO Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023, 14:00

Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού εισβολής κατά της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας είχαν ως άμεσο στόχο τις υποδομές. Στο κύμα των επιθέσεων της 5ης-9ης Οκτωβρίου, 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 59 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Επιπλέον, η στοχοποίηση χώρων που βρίσκονται στην υπηρεσία του λαού προκάλεσε ζημιές ύψους 1.270.201.782 δολαρίων. Στις τελευταίες επιθέσεις που ξεκίνησαν στις 23 Δεκεμβρίου, 8 πολίτες μαρτύρησαν στις 25 Δεκεμβρίου και ο κινηματογραφιστής και ελεύθερος καλλιτέχνης Mensûr Kerîmiyan από το Rojhilat (Ανατολικό Κουρδιστάν, Ιράν) μαρτύρησε στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ 18 πολίτες τραυματίστηκαν μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, 712 σχολεία ανέστειλαν την εκπαίδευση και 89.418 μαθητές στερήθηκαν την εκπαίδευση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 5-9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μεταξύ 5-9 Οκτωβρίου, ο κατοχικός τουρκικός στρατός πραγματοποίησε 172 επιθέσεις στη Βόρεια και Ανατολική Συρία με πολεμικά αεροπλάνα, οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαρέα όπλα. 172 τοποθεσίες αποτέλεσαν στόχο 237 φορές. Οι 157 από αυτές τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από βαρέα όπλα και οι 24 από πολεμικά αεροπλάνα. Οι επιθέσεις αυτές είχαν ως στόχο φράγματα και σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας,

QAMISHLO

Στο Qamishlo, στο στόχαστρο βρέθηκαν τα χωριά Dugirka, Til Xatûn, Girbawî και ένα εργοστάσιο παραγωγής πάγου. Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βομβαρδίστηκε 3 φορές. Στην Tirbespiye, ο σταθμός παραγωγής ενέργειας Mizgeft βομβαρδίστηκε 4 φορές. Στην Amûdê, μια ακαδημία στην περιοχή Til Hebeş ήταν μεταξύ των στόχων, καθώς και τα χωριά Mîra και Girê Moza δέχθηκαν επίθεση. Ο σταθμός ηλεκτροδότησης βομβαρδίστηκε επίσης. Ένα σιλό σιταριού και ο περίγυρός του δέχθηκαν 3 επιθέσεις.

DÊRÎK

Ο σταθμός βενζίνης Siwêdiyê στο Dêrîk έγινε στόχος 8 φορές. Στόχος των επιθέσεων ήταν επίσης ο σταθμός νερού Xanê Serê και το νοσοκομείο για περιστατικά κόβιντ στο χωριό Vira. Οι εγκαταστάσεις υποδομής στα χωριά Merga Mîra, Girzîro και Teqil Beqil ήταν μεταξύ των στόχων της τουρκικής επίθεσης. Βομβαρδίστηκαν γεωργικά χωράφια στο χωριό Eyn Diwar. Στο στόχαστρο βρέθηκε επίσης η Ακαδημία των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας Martyr Nesrîn, καθώς και το φράγμα και ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Chil Axa και το πρατήριο καυσίμων Al Qews.

HESEKÊ

Οι επιθέσεις στη Hesekê είχαν ως στόχο ένα εργοστάσιο στο κέντρο της πόλης και τα στρατόπεδα Serêkaniyê και Waşokanî δύο φορές. Στη γειτονιά Mişêrfê, ένα όχημα αποτέλεσε στόχο. Οι περιοχές Ribta, Şêx Elî, Ribêat, Til Elwerd, Bubî, El Esediyê, Xirbê Şiîr και Dada Ebdal στα ανατολικά του Zirgan βομβαρδίστηκαν.

Στο Dirbêsiyê, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις εναντίον ενός χωραφιού με βαμβάκι. Έναν σταθμό ύδρευσης στο Til Temir. Τα χωριά Guzeliyê, Til Leben, Um El Xêr και Um El Kêf στα ανατολικά της περιοχής βομβαρδίστηκαν επίσης.

AIN ISSA

Στην Ain Issa, το τουρκικό κράτος βομβάρδισε τα χωριά Abu Sira, El Etşana, Abu Nîtona, El Êrîda, Zenubya, El Xalidiyê, το χωριό Fatsa και την πόλη Çelebiyê. Ένα σχολείο, ένας σταθμός ύδρευσης, η εταιρεία ύδρευσης Lava, το σιλό σιταριού στο Gizelî και τα σπίτια των πολιτών που ζουν στο χωριό El Xalidiyê ήταν μεταξύ των στόχων των κατακτητών του τουρκικού κράτους.

KOBANÊ

Στο Κομπάνι, τα χωριά Çerxelî, Gultepa, Til Şiîr, Zor Mexar και Şêxler βομβαρδίστηκαν. Άλλες επιθέσεις στρέφονταν κατά του νοσοκομείου για περιστατικά κόβιντ, το δάσος Kaniya Kurdan και ένα εργοστάσιο. Η πόλη Sirîn χτυπήθηκε από αεροσκάφη. Ο λαχανόκηπος στη Sirîn βομβαρδίστηκε.

MANBIJ

Στη Manbij, τα χωριά Kerhok, Koklî, Qert Wêran, Ewn Dadat, Cat, Şêx Yehya, Qerozaq, Muhsenli, Um Celûd, El Hoşeriyê, Toxar και Seyade βομβαρδίστηκαν.

SHEHBA-AFRIN

Τα χωριά Soxanekê και Meyasa στην περιοχή Şêrawa και το Merenaz στην περιοχή Şera βομβαρδίστηκαν. Επίσης το Til Rifet και Zîwana ήταν μεταξύ των στόχων που χτυπήθηκαν από το τουρκικό κράτος.

 

47 ΜΑΡΤΥΡΕΣ, 59 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων, 47 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών και 29 μελών των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας, έπεσαν μάρτυρες. 59 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 11 γυναικών, τραυματίστηκαν.

Υλικές ζημιές ύψους 1.270.201.782 δολαρίων προκλήθηκαν από το κύμα των γενοκτονικών επιθέσεων του τουρκικού κράτους.

 

ΤΟ TIRBÊSPİYÊ ΚΑΙ ΤΟ DÊRIK ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στις 23 Δεκεμβρίου, το τουρκικό κατοχικό κράτος επιτέθηκε στους σταθμούς πετρελαίου σε Seîda και Ewda κοντά στο χωριό Girdêm στο Tirbepiyê της περιοχής του καντονιού Cîzre. Μια άλλη επίθεση είχε ως στόχο ένα εργοστάσιο πλαστικών κοντά στο πρατήριο καυσίμων Şabo στα νότια της περιφέρειας.

Ένας πολίτης ονόματι Hisên Hemze Sadûn τραυματίστηκε στην επίθεση εναντίον του Seîda. Το χωριό Banê Şikefta στο Dêrîk ήταν επίσης μεταξύ των στοχευμένων τοποθεσιών.

 

31 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ QAMISHLO ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στις 25 Δεκεμβρίου, ο τουρκικός στρατός κατοχής πραγματοποίησε 40 επιθέσεις στο Qamishlo με 7 πολεμικά αεροσκάφη και 33 μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι επιθέσεις είχαν ως στόχο τον σταθμό Satkop στη γειτονιά Cirnik, μία αποθήκη τροφίμων, ένα εργοστάσιο στη γειτονιά Alaya, 2 κατασκευαστικές εταιρείες, το τυπογραφείο Simav, το νοσοκομείο για περιστατικά κόβιντ, τον σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, την αποθήκη ζωοτροφών, ένα νοσοκομείο αιμοκάθαρσης, ένα κέντρο οξυγόνου. Πραγματοποιήθηκαν 31 επιθέσεις εναντίον μιας αποθήκης κεραμικών κοντά στον κόμβο Μαρτύρων, ενός πρατηρίου καυσίμων στο Aziz Garage,μια αποθήκη τσιμέντου στο χωριό Um Fursan, μια αποθήκη ντίζελ στο Alaya, την αγορά της Πέμπτης, μια αποθήκη κοντά στο νοσοκομείο για περιστατικά κόβιντ, το εργοστάσιο προϊόντων καθαρισμού Berfin και το πρατήριο καυσίμων Botan.

 

9 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ AMÛDÊ ΚΑΙ KOBANÊ

Στη συνοικία Amûdê, πραγματοποιήθηκαν 3 επιθέσεις σε σιλό σιταριού και σε μία αποθήκη καρπών ελιάς στο Kerem Hall. Στο Kobanê, ένα γκαράζ αυτοκινήτων, το Νοσοκομείο Miştenur που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ένα εργοστάσιο κοτόπουλων στο δρόμο προς το χωριό Termik, ένα αγρόκτημα στο δρόμο προς το Χαλέπι, ένα συνεργείο αυτοκινήτων και η κατασκευαστική εταιρεία του Ehmed Temer αποτέλεσαν στόχο 6 επιθέσεων.

 

Τα πολεμικά αεροσκάφη του τουρκικού κράτους κατοχής βομβάρδισαν επίσης ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Qamişlo, το Dêrik και το Dirbesiyê.

 

8 ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ

8 πολίτες έπεσαν μάρτυρες και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σε 40 επιθέσεις που πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος στις 25 Δεκεμβρίου. 2.200 χωριά και πόλεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τα ονόματα των 8 μαρτύρων είναι Bêrîvan Mihemed, Ferhan Xelef, Riyad Hemo, Ferhan Temê, Rênas Hisên, Hisên Ehmed, Faris El Faris και Aye El Sebawî.

 

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ MANSOUR KARIMIAN ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοκρατικού Πολιτισμού και Τέχνης της Μεσοποταμίας (TEV-ÇAND) και το Κίνημα Πολιτισμού και Τέχνης Γυναικών Hîlala Zêrîn, ο σκηνοθέτης Mansour Karimian, ο οποίος καταγόταν από το Sinê (Sanandaj) στο Ανατολικό Κουρδιστάν, έπεσε μάρτυρας στις επιθέσεις που πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος κατά της περιοχής στις 24 Δεκεμβρίου.

 

4 ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ QAMISHLO, 6 ΣΤΟ AMÛDÊ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟ KOBANÊ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Στις 26 Δεκεμβρίου, το τουρκικό κράτος κατοχής έβαλε στο στόχαστρο το εργοστάσιο bulghur στην πόλη Girbawî, νότια του Qamişlo, το σιλό σιταριού στην περιοχή του Gir Ziyaretê Çolê δυτικά της περιοχής Girkê Legê, το σιλό σιταριού στην περιοχή Amûdê, το σιδηροδρομικό σταθμό στο χωριό Tawîle δυτικά του Til Temir, το νοσοκομείο για περιστατικά κόβιντ, τα σπίτια των πολιτών με το όνομα Hekîm Hac Bekir και Eşref El Kiya στην περιοχή Dirbêsîyê, την κατασκευαστική εταιρεία στη συνοικία Qamişlo και Alaya. Το χωριό Bênê στην περιοχή Şêrawa, το χωριό Merenaz στην περιοχή Şera καθώς και τα χωριά Til Qira, Um Hoş, Semûqa, Til Çîçan, Til Medîq, Minix, Bêlûniye, Şêx Îsa, Hirbil, Wehşiye και τα περίχωρα της συνοικίας Til Rifat στη Shehba βομβαρδίστηκαν.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, οι τουρκικές επιθέσεις είχαν στόχο 4 σημεία ελέγχου στο Qamişlo, 6 σημεία ελέγχου στο Amûdê και ένα σημείο ελέγχου στο Kobanê.

 

ΠΕΡΙΠΟΥ 90 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Μάθησης της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, 712 σχολεία στο Cizre, στον Ευφράτη και στο καντόνι Afrin-Shehba ανέστειλαν την εκπαίδευση και 89.418 μαθητές στερήθηκαν την εκπαίδευση ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του τουρκικού κράτους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *