Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Κάτω τα χέρια από την Υεμένη- Μπλόκο στην ελληνική συμμετοχή | Συγκ.13/1 Σύνταγμα 12μμ- Πρεσβ. ΗΠΑ 2μμ

https://athens.indymedia.org/post/1628517/

 

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

12/01/2024 6:36 μμ.

 

Κάτω τα χέρια από την Υεμένη- Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Να σαμποτάρουμε την ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν – Συγκέντρωση Σάββατο 13 Ιανουαρίου – όπως κάθε Σάββατο τον τελευταίο μήνα – στις 12 μμ στο Σύνταγμα, και στις 2μμ στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στη συνέχεια πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία.

Κάτω τα χέρια από την Υεμένη- Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Να σαμποτάρουμε την ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν

Εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση που ανάβει το φυτίλι του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή σηματοδοτεί η ευρύτατης κλίμακας επίθεση κατά σειράς στόχων εντός της Υεμένης που εξαπέλυσαν χθες ΗΠΑ και Μ. Βρετανία. Εξέλιξη ασφαλώς προδιαγεγραμμένη, όπως είχε δείξει όλη η πολεμική προπαρασκευή στην Ερυθρά Θάλασσα τις προηγούμενες εβδομάδες με την εκπόνηση του σχεδίου Prosperity Guardian και την κινητοποίηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του υεμενίτικου αντάρτικου, το οποίο κάνοντας πράξη τη διεθνιστική αλληλεγγύη είχε προβεί σε διαδοχικές επιθέσεις κατά πλοίων ισραηλινών και δυτικών συμφερόντων, αποσταθεροποιώντας τη λειτουργία ενός βασικού πυλώνα του παγκόσμιου καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος, αυτόν του διεθνούς εφοπλισμού.

Αντίθετα από ότι η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα συκοφαντικά διατείνεται – αντίστοιχα όπως και για την Αντίσταση στην Παλαιστίνη-, το κίνημα των ανταρτών Χούθι και του ευρύτατου μετώπου των υποστηρικτών τους στην Υεμένη είναι ένα κίνημα λαϊκό εθνικοαπελευθερωτικό. Ένα κίνημα που συγκροτήθηκε και αναπτύχθηκε –κατακτώντας τελικά την εξουσία στη μεγαλύτερη επικράτεια της χώρας-, αντιμετωπίζοντας σε έναν εννιάχρονο αιματηρό πόλεμο την εισβολή του στρατού της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που όπως στη Γάζα, έτσι και στην Υεμένη, είχε την απόλυτη στρατιωτική και οικονομική στήριξη των ΗΠΑ. Ο λαός της Υεμένης υπέφερε μια φρικτή πολιορκία με τίμημα εκατομμύρια νεκρούς από λιμό. Κι, όμως, στάθηκε αγέρωχος και αναμετρήθηκε με τους διώκτες του ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους στη Μέση Ανατολή ως το τέλος. Οι ιμπεριαλιστές δεν συγχωρούν ότι ο λαός της Υεμένης σήκωσε το ανάστημά του. Η Υεμένη εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα διαρκές εμπάργκο τροφίμων και καυσίμων, προκειμένου να λυγίσει ο λαός της. Ωστόσο αυτός όχι απλώς δεν λυγίζει, αλλά στέκεται έμπρακτα αλληλέγγυος με την Παλαιστίνη αναμετρώμενος ένοπλα με τον ιμπεριαλισμό, ενώ εκατομμύρια Υεμενίτες κατεβαίνουν κάθε Παρασκευή στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά υψώνοντας παλαιστινιακές σημαίες.

Οφείλουμε όλοι και όλες να είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση και να αντιταχθούμε στην επίθεση – και την στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτήν- που προετοιμάζουν οι Αμερικανοί με τους συμμάχους τους στον φτωχότερο λαό της Μέσης Ανατολής, φτωχό γιατί στο σημερινό σύστημα εκμετάλλευσης του πλανήτη δεν σκύβει το κεφάλι, πλούσιο, όμως, σε όλα τα αισθήματα περηφάνειας και αξιοπρέπειας που παρουσιάζουν οι ελεύθεροι λαοί στην ιστορία των αγώνων για λευτεριά και ανεξαρτησία. Μια επίθεση που λειτουργεί παραπληρωματικά στην κλιμάκωση της σιωνιστικής σφαγής στην Παλαιστίνη και στην επέκταση της στον Λίβανο, τη στιγμή που η παλαιστινιακή αντίσταση ακυρώνει με το αίμα των χιλιάδων μαρτύρων της, τους σχεδιασμούς των ισραηλινών επιτελείων, ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Μπροστά στις εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνονται, καλούμε όλες τις δυνάμεις του μαζικού κινήματος σε αγωνιστική κινητοποίηση το Σάββατο 13 Ιανουαρίου – όπως κάθε Σάββατο τον τελευταίο μήνα – στις 12 μμ στο Σύνταγμα και στις 2μμ σε συγκέντρωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ και σε πορεία στη συνέχεια στην ισραηλινή πρεσβεία.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Αλληλεγγύη στον λαό της Υεμένης

Να σαμποτάρουμε την ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν

Μπλόκο στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο κατά του λαού της Παλαιστίνης και της Υεμένης – Έξω οι Βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών – Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *