Μπογιές σε εταιρεία που κάνει έργα για τα σύνορα

https://athens.indymedia.org/post/1628774/

 

από Βάνδαλα ενάντια στα σύνορα

01/02/2024 9:40 πμ.

 

Έτσι, η εταιρεία SPACE αναλαμβάναι και φέρει εις πέρας προγράμματα για τη «φύλαξη» των συνόρων με αφεντικά τους μπάτσους, το λιμενικό και τον στρατό. Γι αυτόν τον λόγο πετάξαμε μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου της επί της οδού Κονδυλάκη στο Νομισματοκοπείο, πίσω από το νομισματοκοπείο.

 

Το ελληνικό κράτος έχει συστηματοποιήσει πλήρως τον ρατσισμό. Η θεσμική μορφή του ρατσισμού φαίνεται να κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα, με τρόπους και πρακτικές που θρέφουν (αλλά και τρέφονται) ένα συγκεκριμένο ακροατήριο. Έτσι, ο ρατσισμός υιοθετείται από τα κράτη και ξετυλίγεται μέσα (και) από τα θεσμικά του όργανα. Ακόμη και πρακτικές των φασιστών που πηγαίναν πάντα δίπλα-δίπλα με το κράτος, σε πολλές περιπτώσεις πια ερφαρμόζονται τόσο πιστά από το κράτος που και οι φαιστικές γκρούπες παίρνουν νέες μορφές.

Η θεσμοτεθετημένη βία εναντίον των μεταναστών/μεταναστριών εμπεριέχει στρατόπεδα συγκέντρωσης, δολοφονίες στα σύνορα, επανπροωθήσεις, ασσύμετρους «πολέμους» στα σύνορα (όπως για παράδειγμα στα σύνορα του Έβρου). Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν είναι σημερινά φαινόμενα, αλλά υπάρχουν στο ελληνικό κράτος πολλές δεκαετίες πίσω. Παρόλα αυτά, όπως βλέπουμε και παγκόσμια, η ένταση του πολέμου εναντίον των μεταναστών/μετανστριών έχει ενταθεί και έχει βαθύνει. Αφενός, οι ανάγκες για εργατικό δυναμικό αλλάζουν σε σχέση με άλλες δεκαετίες, αλλά και τώρα και αφετέρου τα κράτη έχοντας διαρρήξει το όποιο κοινωνικό συμβόλαιο μπορεί να υπήρχε παλιότερα, είναι παρόντα για να προσφέρουν καταστολή, αστυνόμευση και εθνική ιδεολογία.

Έτσι, το κράτος από τη μία «νομιμοποιεί» μετανάστες/μετανάστριες ή προσπαθεί να βρει τρόπους να φέρει φτηνό εργατικό δυναμικό, ενώ παράλληλα επεκτείνει κι άλλο το τείχος του Έβρου. Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να γίνονται χωρίς τη συνενοχή ή και την υποστήριξη μεγάλων συντηρητικών κομματιών της κοινωνίας που έχουν γαλουχηθεί να βλέπουν ως εχθρό τους τον/την πιο αδύναμο/αδύναμη.

Για την υλοποίηση των παραπάνω χρειάζονται χέρια, χρήμα, πόροι, συστήματα και εξοπλισμοί. Το κράτος έχει προσλάβει χιλιάδες συνοριοφύλακες, κάθε λογής μπάτσου, στρατιωτικούς κτλ ώστε να διαφυλάξει τα εθνικά του συμφέροντα. Αν συνυπολογίσουμε τα ευρωπαϊκά σχήματα (τύπου Frontex) που δραστηροποιούνται στην ελλάδα με σκόποό την περιβόητη «φύλαξη» των συνόρων μιλάμε για αναρίθμητους πόρους. Έτσι, αυτά τα χιλιάδες ένστολα σκουπίδια, πρέπει να εξοπλίζονται και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των «αοράτων». Σκάφη, ελικόπτερα, όπλα, κάμερες (έξυπνες, θερμικές κοκ), έξυπνα σύνορα/φράχτες, αλγόριθμοι, ραντάρ και πόσα άλλα «επιτεύγματα» μπαίνουν στον χωρό ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα κράτους και αφεντικών.

Έτσι, η εταιρεία SPACE αναλαμβάναι και φέρει εις πέρας προγράμματα για τη «φύλαξη» των συνόρων με αφεντικά τους μπάτσους, το λιμενικό και τον στρατό.

Γι αυτόν τον λόγο πετάξαμε μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου της επί της οδού Κονδυλάκη στο Νομισματοκοπείο, πίσω από το νομισματοκοπείο.

Ενάντια σε έθνη-κράτη-σύνορα απέναντι στον εθνικό κορμόΣε ελλάδα – τουρκία – μακεδονία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργείαΓέμισε το αιγαίο κορμιά μεταναστών/τριών, είναι και οι έλληνες φονιάδες των λαών

Βάνδαλα ενάντια στα σύνορα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *