Τα μέλη του Λαϊκού Μετώπου Ali Ercan Gökoğlu και Hazal Seçer συνελήφθησαν στην Αθήνα

 

https://athens.indymedia.org/post/1628876/

από Λαϊκό Μέτωπο

08/02/2024 1:01 μμ.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/02, 09.00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 7

Τα μέλη του Λαϊκού Μετώπου Ali Ercan Gökoğlu και Hazal Seçer συνελήφθησαν στην Αθήνα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/02, 09.00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 7

Οι σύντροφοι μας Ali Ercan Gökoğlu και Hazal Seçer συνελήφθησαν σε “τυχαίο” έλεγχο από ΔΙΑΣ και οδηγήθηκαν στο Τ.Α Ωρωπού. Οι 2 σύντροφοι είναι στην υπόθεση της Χαλκίδας όπου από μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη καταδικάστηκαν ερήμην σε 3 χρόνια και 9 μήνες, για πλημμελήματα! Μια υπόθεση που αφορά επίθεση της αστυνομίας με εντολή της “αντι”τρομοκρατικής σε καμπινγκ καλοκαιρινών διακοπών. Οι σύντροφοι βάση αυτής της καταδίκης θα οδηγηθούν στις φυλακές. Για τα πλημμελήματα του αυτοφώρου της σύλληψης θα περάσουν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή 09/10, 09.00.

Το ελληνικό κράτος θέλει να ξανά καταδικάσει τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ και το τούρκικο κράτος. Γι’ αυτό ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης που δόθηκε στο Εφετείο των 11 αγωνιστών, μετά από 97 μέρες απεργίας πείνας. Η αίτηση αναίρεσης κοινοποιήθηκε την ίδια χρονική περίοδο, όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου Μητσοτάκης, Ερντογάν και Μπάιντεν συμφώνησαν σε πιο στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο έχει καθοριστεί για την 19 Μαρτίου 2024. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την αναίρεση της Εφετειακής απόφασης και την επιστροφή στην Πρωτόδικη απόφαση, στα 30 χρόνια κάθειρξης στον καθένα και στην κάθε μια!

Γι’αυτό και έστησε την καταδίκη της υπόθεσης της Χαλκίδας για να κρατάει δέσμιους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες πριν από την εκδίκαση της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Παράλληλα το ελληνικό κράτος κρατά δέσμιους για την ίδια υπόθεση, τους συντρόφους Halil Demir και Şadi Naci Özpolat, πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές Χανίων και Τρικάλων. Στους συντρόφους καθώς και στους υπόλοιπους που καταδικάστηκαν στην υπόθεση αυτή τους αφαιρέθηκε πλήρως το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Προφανώς και αυτή η καταδίκη χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να φυλακίσουν τους αγωνιστές πριν την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.

Η επίθεση αυτή στους αγωνιστές από την Τουρκία, αποτελεί κομμάτι της συνολικής νομικής τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν ο ιμπεριαλισμός και τα αστικά κράτη. Κομμάτι της ίδιας ταξικής επίθεσης αποτελεί και το νομοσχέδιο για το νέο ποινικό κώδικα, όπου πρόκειται για σκληρή αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του συστήματος.

Ο ιμπεριαλισμός και τα συνεργαζόμενα κράτη, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν οποιονδήποτε αντιστέκεται στις πολιτικές τους. Ενωμένοι να αγωνιστούμε και να νικήσουμε. Γιατί την ελευθερία μας την κερδίσαμε με αντίσταση και με αντίσταση θα την προστατεύσουμε.

Το ελληνικό κράτος, σε συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, προσπαθεί να μας εκφοβίσει ασκώντας νομική τρομοκρατία.

Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τις επαναστατικές ιδέες και να εκπληρώνουμε τα επαναστατικά μας καθήκοντα. Καμία επίθεση, καμία νόμιμη τρομοκρατία δεν μπορεί να μας εμποδίσει!

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Λαϊκό Μέτωπο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *