[Μετάφραση] Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε ελληνικό διπλωματικό όχημα στο Βερολίνο

https://athens.indymedia.org/post/1628940/

 

από Αναρχικοί

11/02/2024 6:14 μμ.

 

Στις 30 Γενάρη τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό σε όχημα με πινακίδες διπλωματικής αποστολής της Ελλάδας στη Γερμανία. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Rosenthaler στο Βερολίνο.

Στις 30 Γενάρη τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό σε όχημα με πινακίδες διπλωματικής αποστολής της Ελλάδας στη Γερμανία. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Rosenthaler στο Βερολίνο.

Η δράση δεν στόχευε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά τις σχέσεις μεταξύ δύο ρατσιστικών και δολοφονικών κρατών και αυτών που τους εκπροσωπούν. Το φλεγόμενο διπλωματικό όχημα είναι ένα όχημα για τα μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων και ταυτόχρονα ένα μήνυμα για αυτούς που θέλουν να εξουσιάζουν τον κόσμο…

…ότι δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες δολοφονίες του περασμένου Ιουνίου έξω απ’την Πύλο από το ελληνικό λιμενικό και την Frontex.

…ότι δεν ξεχνάμε τη ρατσιστική, δολοφονική βία της αστυνομίας απέναντι σε νεολαίους ρομά στην Ελλάδα.

…ότι δεν μένουμε απαθείς μπροστά στις διώξεις αναρχικών και ατόμων που παλεύουν ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Το 2024, σε μία περίοδο όπου η αδιαφορία μπροστά στους καθημερινούς μαζικούς φόνους βαθαίνει συνεχώς, οι αναρχικοί συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε στους μετανάστες. Θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι η μαζική μετανάστευση προέρχεται από το σύστημα και ότι αυτοί που επιχειρούν να την διαχειριστούν και να την ελέγχουν είναι οι ίδιοι που ζουν από τη δική μας εργασία και τους δικούς μας πόρους. Οι χιλιάδες φόνοι στα σύνορα είναι οι φόνοι των αδερφών μας. Τα θύματα των πογκρόμ και των δολοφονιών σε ετούτη την όλο και πιο ανοιχτά ρατσιστική Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν ανάμεσά μας και στέκονται δίπλα μας.

Στη μνήμη του Oury Jalloh, που δολοφονήθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου οι μπάτσοι τον δέσανε και τον κάψανε ζωντανό μέσα στο κελί στις 7 Γενάρη, 19 χρόνια πριν.

υγ. Για την άμεση απελευθέρωση του Νίκου Μαζιώτη και σε αλληλεγγύη με την Πόλα Ρούπα!

πηγή: https://de.indymedia.org/node/338369 & https://abolitionmedia.noblogs.org/post/2024/02/06/germany-claim-of-responsibility-for-the-incendiary-attack-against-a-greek-diplomatic-vehicle-in-berlin/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *