Νεότερη ενημέρωση από τη συνθήκη κράτησης του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη σε κελί πειθαρχικής απομόνωσης, στη φυλακή Διαβατών

https://athens.indymedia.org/post/1629591/

 

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

20/03/2024 9:06 μμ.

 

Ενημερωτικό κείμενο για τη συνθήκη κράτησης του συντρόφου στη φυλακή Διαβατών, από τη Δομή επικοινωνιακής υποστήριξης στον αιχμάλωτο Δ. Χατζηβασιλειάδη.

Παραμονή της δίκης του, ο αιχμάλωτος σύντροφος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης παραμένει σε κελί πειθαρχικής απομόνωσης με κάμερα, χωρίς παράθυρο και χωρίς πρόσβαση σε νερό και τουαλέτα, μετά την άρνησή του για ξεβράκωμα -όπως και σε κάθε μεταγωγή του στα δυόμισι χρόνια της αιχμαλωσίας του-, από χτες όταν και μετήχθη στη φυλακή Διαβατών για το εφετείο της απαλλοτρίωσης τράπεζας στην Θεσσαλονίκη (2021).

Σε σημερινή παρέμβαση της δικηγόρου του, ο αρχιφύλακας κι ο διευθυντής της φυλακής απείλησαν προφορικά ότι θα γίνει αναφορά για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο ως γνωστόν συνιστά περαιτέρω επιβάρυνση με πραγματική έκτιση περισσότερης φυλακής για τον πολιτικό κρατούμενο αλλά και δυσμενή παράγοντα για τις άδειές του στο μέλλον.

Σαν προχτές, στις 18/3/2009, η κρατούμενη Κατερίνα Γκουλιώνη, μετά από αγώνες ενάντια στις συνθήκες ψυχικής και σωματικής εξόντωσης των κρατουμένων από τους ανθρωποφύλακες και με τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της φυλακής των Διαβατών το 2008, βρέθηκε δολοφονημένη κατά τη μεταγωγή της από τις φυλακές της Θήβας σε φυλακές στην Κρήτη.

15 χρόνια μετά, εξουσιαστές και βασανιστές αντιτάσσουν με θρασύτητα καψόνια απέναντι στις κατακτημένες στο μεταξύ -με αγώνες- αρνήσεις των κρατουμένων.

Δεν θα τους χαρίσουμε τίποτα που κερδήθηκε με αγώνα.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Δομή επικοινωνιακής υποστήριξης στον αιχμάλωτο Δ. Χατζηβασιλειάδη

20 Μάρτη ’24

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *