Για τον διεθνή μήνα δράσεων για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά

https://athens.indymedia.org/post/1629717/

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

30/03/2024 12:20 μμ.

Για τον διεθνή μήνα δράσεων για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά

Η αντιστασιακή μάχη που ξεκίνησε με την επαναστατική πρωτοβουλία της 7ης Οκτώβρη στην Παλαιστίνη, ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά της, επέφερε την κατάρρευση της θεοκρατικής πλάνης ότι η στρατιωτική και οικονομική τρομοκρατία του κεφαλαίου είναι αναντίστρεπτα κυρίαρχη. Η Παλαιστινιακή αντίσταση επιβεβαιώνει την ακλόνητη πίστη τεσσάρων δεκαετιών του αιχμάλωτου επαναστάτη Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά. Ο μακρύς αγώνας μέσα στις δύο συναρτημένες φυλακές των ιμπεριαλιστών και των χωροφυλάκων τους, στην αποκλεισμένη Παλαιστίνη και στα γαλλικά μπουντρούμια όπου επιχείρησαν να θάψουν όλες τις γενιές της αντίστασης από τη γενιά του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά μέχρι σήμερα, δείχνει την αντοχή και τη δύναμη της επιμονής στον επαναστατικό σκοπό και της αναγκαιότητάς της για την ανάληψη επίκαιρων ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών. Σ’όλη την ιστορία της ταξικής πάλης στους καπιταλιστικούς χρόνους, η κοινότητα των εκμεταλλευόμενων καταφέρνει νίκες, κατακτά ελευθερίες, δοκιμάζει τα ιστορικά όριά της κι έτσι προχωράει τον γενικό αγώνα, με τη δύναμη και την ενότητα που προσφέρουν οι πολιτικές οργανώσεις που είναι αποφασισμένες για άμεσες ανατροπές, αντλούν την ισχύ τους από τη λαϊκότητά τους και φροντίζουν την ευρύτερη ενότητα στη δράση. Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), με το ακατάβλητο αντάρτικο και τον διεθνιστικό επαναστατικό συνομοσπονδισμό, που από τη Μέση Ανατολή ανοίγεται σε όλες τις αντιστάσεις της Γης, έχουν χαράξει τον κοινό δρόμο της εποχής για το ξερίζωμα της καπιταλιστικής κυριαρχίας. Το φούντωμα της Παλαιστινιακής αντιαποικιακής επανάστασης, σε έναν τόπο συνεχούς ιστορικής αντίστασης που οι αφέντες θεωρούσαν τελειωμένο και η αντίδραση που εξαπολύθηκε, η πιο ραγδαία, πυκνή και τεχνοκρατική γενοκτονία στην ιστορία, σε απευθείας παγκόσμια τρομοκρατική μετάδοση, έφερε στο προσκήνιο της διεθνούς ταξικής σύγκρουσης τη γενεολογική και εμμενή σχέση της καπιταλιστικής μητρόπολης με την αποικιοκρατία, τον πόλεμο, την ιμπεριαλιστική στρατοκρατία και εξοντωτική βιοπολιτική και τον φασισμό. Όχι ότι μέχρι χτες παρέμενε κάτι αδιόρατο, αλλά η μαζική αφύπνιση και η συνέγερση έξω και πίσω από τα τείχη του Βορρά κυοφορεί αναβαθμίσεις της κοινωνικής πάλης διεθνώς.

Ολομέτωπη αντίσταση παντού ενάντια στην ιμπεριαλιστική επικυριαρχία. Δυνάμωμα της κοινωνικής επανάστασης παντού. Διεθνιστική αλληλεγγύη του προλεταριακού και κοινωνικού κινήματος παντού, εμπιστοσύνη στη λαϊκή αυτοδιάθεση, στη μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τον αγώνα μέχρι τέρμα. Συγκρότηση του επαναστατικού κινήματος στην καπιταλιστική μητρόπολη.

Τιμή στον αναρχικό Aaron Bushnell

Συντάσσομαι με τις θέσεις του κειμένου της καμπάνιας

Μέχρι την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά

Μέχρι την κατάρρευση του αποικιακού κράτους στην Παλαιστίνη

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

Φυλακή Δομοκού

Το λινκ της καμπάνιας:

https://www.palestineresist.gr/solidarity-movement/617-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%BF%CF%81%CE%B6-%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC.html

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *