Κατηγορίες
Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

Συνοπτική περιγραφή από τη απολογία του Δ. Χατζηβασιλειάδη απο την δίκη στη Θεσσαλονίκη για την απαλοτρίωση τράπεζας στις 9/8/21

https://athens.indymedia.org/post/1619448/

 

από Πρωτοβουλία Διασχίζοντας τα σύνορα απ’την ανάποδη

22/06/2022 4:09 μμ.

Μια συνοπτική περιγραφή απο τη απολογία του Δ. Χατζηβασιλειάδη απο την δίκη στη Θεσσαλονίκη για την απαλοτρίωση τράπεζας στις 9/8/21

Αναφέρθηκε στο αγωνιστικό παρελθόν του, όπου απο νεαρή ηλικία στρατέυθηκε με συνέπεια και αφοσίωση στο καθήκον του αγώνα.Σε όλη του την πορεία κινήθηκε με άξονα τα αναρχικά αξιακά αρνούμενος οποιαδήποτε κερδοσκοπική, ιδιωτική και ιδιοτελή δραστηριότητα. Περιέγραψε τις συνθήκες φυγής και αιχμαλωσίας του, πως βίωσε την απομώνοση, το αδιέξοδο και πως οδηγήθηκε στην απολοτρίωση της τράπεζας στη θεσσαλονίκη προσπαθώντας να δώσει μια απάντηση στην ανάγκη που είχε προκύψει με τρόπο που να αναλογεί στον ηθικό του κώδικα.Ο σύντροφος ανέδειξε μια ακόμη φορά το ρόλο της τράπεζας η οποία λειτουργεί ώς το μακρύ χέρι του κεφαλαίου το οποίο κλέβει ολόκληρη την κοινωνία και αυτό είναι ένα αδιαμφησβήτητο δεδομένο.Η Κατηγορία της οπλοχρησίας έπεσε εφόσον αποδείχθηκε ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το όπλο, το οποίο πολλές φορες λειτουργεί αποτρεπτικά διότι οι μπάτσοι αποφέυγουν να αντιμετωπίζουν δράστες με βαρύ οπλισμό.Η ποινή που πήρε ο σύντροφος είναι 13,5 χρόνια και ασκήθηκε έφεση.

Ενημέρωση για τις συνθήκες κράτησης στα Διαβατα:

” Απομόνωση στο πειθαρχίο της παλαιάς πτέρυγας γυναικών. Ελάχιστος φυσικός φωτισμός, από μια λαμαρίνα με τρύπες. Λάμπα αναμένη όλο το 24/ωρο και κάμερα στο κελί, ‘καμουφλαρισμένη’ σε αισθητήρα πυρανίχνευσης. Η τουαλέτα στη γωνία του κελιού με χαλασμένο καζανάκι. Χωρίς προαυλισμό, χωρίς επισκεπτήρια. Πρόσχημα για αυτά. η ‘καραντίνα΄’. Αρχική απόπειρα περιορισμού των τηλεφωνημάτων στο 5/λεπτο ημερισίως. Ενώ η επίσκεψη του δικηγόρου απαγορεύτηκε λόγω Σ/Κ. Η δυνατότητα τηλεφωνικού χρόνου ρυθμίστηκε κατόπιν αντίδρασής μου. Πολιτικό υπόβαθρο: μέτρα ύψιστης ασφάλειας, ο μέγιστος περιορισμός της κίνησης (η επόμενη βαθμίδα θα ήταν το δέσιμο στο κρεβάτι) και η ελάχιστη επαφή με τον έξω κόσμο. Μέτρα που στην πράξη λειτουργούν σαν εμπόδια στην ετοιμότητα του αιχμαλώτου να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο κι ως τιμωρία για τη βούλησή του να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο.”Επίσης προσθέτουμε ότι επιχειρήθηκε να απαγορευτεί το επισκεπτήριο στη συντρόφισσα και το παιδί του. Κατόπιν επίμονων εκκλήσεων από τη δικηγόρο του, επιτράπηκε μόνο στη συντρόφισσα να τον επισκεπτεί και όχι στο παιδί. Ο σύντροφος μετήχθη στο Δομοκό την Τρίτη το πρωί.

 

Από τον/την kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος.

Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *