Δ. Χατζηβασιλειάδης-Ενημερωτική ανακοίνωση

https://athens.indymedia.org/post/1613901/

 

από Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

17/08/2021 2:19 μμ.

Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, επιχείρησα την απαλλοτρίωση ενός ταμείου τράπεζας, στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Κατά την απομάκρυνσή μου από την περιοχή, με ένα αυτοκίνητο και αφού είχα κινηθεί προηγουμένως με μία μοτοσυκλέτα, ακινητοποιήθηκα και αιχμαλωτίστηκα από ένστολους κρατικούς μισθοφόρους που είχαν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό και εγκλωβισμό του δράστη της ληστείας

Ενημερωτική ανακοίνωση:

Από τον Οκτώβρη του 2019, μετά τον τραυματισμό μου κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης σε τοπικό κατάστημα κρατικού καζίνου στον Χολαργό (Αθήνα), πέρασα σε κατάσταση φυγής από το πλέγμα του προληπτικού και ποινικού κατασταλτικού ελέγχου. Παρεπόμενο του τραυματισμού μου ήταν η ανεύρεση ενός συνόλου παράνομων εργαλείων αντίστασης και η αποκάλυψη της σχέσης μου με την αντάρτικη Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Όντας έκνομος, δημοσιοποίησα την πολιτική ευθύνη μου για τη σκοπούμενη ανασυγκρότηση της αντάρτικης πάλης, με θέση δικής μου εκκίνησης το παράδειγμα της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα. Αντιστρέφοντας τη συνθήκη πολιτικής απομόνωσης εκείνου που διαφεύγει από τις εκβιαστικές συμβάσεις, την οποία επιδιώκει το κράτος και η οποία το υπηρετεί (απ’ όπου κι αν προέρχεται), συμμετείχα κατά το μέγιστο στον δημόσιο κινηματικό διάλογο, με το βλέμμα στην εξέλιξη της επαναστατικής ταξικής πάλης. Το διάστημα της εκνομίας αποτέλεσε μία μεταβατική προσπάθεια επανατοποθέτησής μου στον παγκόσμιο κοινωνικό-πολιτικό χώρο της αντίστασης με σκοπό τη φυγή μπροστά. Σε πρώτο χρόνο, δεν επιτεύχθη η διάρρηξη των ριζωμένων φραγμών. Παρέμεινα εγκλωβισμένος σε μια απομόνωση συναφή με τα συλλογικά αδιέξοδα του ελλαδικού κινήματος.

Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, επιχείρησα την απαλλοτρίωση ενός ταμείου τράπεζας, στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Κατά την απομάκρυνσή μου από την περιοχή, με ένα αυτοκίνητο και αφού είχα κινηθεί προηγουμένως με μία μοτοσυκλέτα, ακινητοποιήθηκα και αιχμαλωτίστηκα από ένστολους κρατικούς μισθοφόρους που είχαν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό και εγκλωβισμό του δράστη της ληστείας. Η αιχμαλώτισή μου δεν συνδέεται ούτε στο ελάχιστο με την πρωθύστερη αναζήτησή μου από τους ειδικούς αντιαντάρτικους μηχανισμούς και ευρύτερα, από την αστυνομία και τη ψηφιακή πανεποπτεία. Μέχρι να δηλώσω το όνομά μου, δεν γνώριζαν ποιόν έχουν συλλάβει.

Αρχικώς κρατήθηκα στα κεντρικά της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη (ΑΜΕΘ), στα κρατητήρια-σκουπιδότοπο, μαζί με τους άλλους κοινωνικούς κρατούμενους. Πλέον βρίσκομαι στην υπόγεια πτέρυγα της φυλακής γυναικών στον Κορυδαλλό, που είχε χτιστεί πριν 2 δεκαετίες ειδικά για τους πολιτικούς κρατούμενους των επιχειρήσεων καταστολής εναντίον της 17Ν και του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα και απ’ όπου έχουν περάσει και οι αιχμάλωτοι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και οι υπόλοιποι πολιτικοί κρατούμενοι της 1ης σχετικής δικαστικής υπόθεσης. Στην ίδια πτέρυγα βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι πολιτικοί κρατούμενοι Ντίνος Γιαντζόγλου, Χριστόδουλος Ξηρός και Σάββας Ξηρός. Τυπικά έχει ξεκινήσει η έκτιση της ποινής (16 έτη) που μου διαμήνυσε εξ αποστάσεως τον Απρίλη το δικαστήριο της απαλλοτρίωσης στον Χολαργό και της υπόθεσης της Οργ. Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Η νέα δικογραφία, μέχρι στιγμής αφορά αμιγώς στην απαλλοτρίωση της τράπεζας και εξαιρώντας ένα σημείο αμφίβολης εννοιολόγησης (κατηγορία για «οπλοχρησία»), αποδίδει κατηγορίες που σύμφωνα με τους ιδεολογικούς κώδικες δικαίου της αστικής τάξης, καταρχάς αντιστοιχούν στις πράξεις για τις οποίες ανέλαβα την ευθύνη (η απαλλοτρίωση της τράπεζας, η επίδειξη ενός όπλου, η προσωρινή και δυνάμει αποζημιούμενη οικειοποίηση 2 ιδιωτικών οχημάτων ως αναγκαίων μέσων για την απαλλοτρίωση της τράπεζας και η άρνηση φωτογράφησής μου κατά την προανακριτική φάση, ως άρνηση συναίνεσης στο καταδιωκτικό καθεστώς Άγριας Δύσης, των μιντιακών επικηρύξεων). Παρότι ούτε οι τακτικές ήττες με τις σοβαρές προσωπικές συνέπειές τους, ούτε το συλλογικό και το προσωπικό υπόβαθρό τους, μπορούν να κρυφτούν και παρότι έκρινα ότι θα είναι χαμηλής σημασίας ως πεδίο πολιτικής μάχης μία δημόσια δίκη για τη συγκεκριμένη απαλλοτρίωση τράπεζας, δεν αναγνωρίζω το δίκαιο παρεκτός αυτού που είναι ιστορικά: κανόνας υποτέλειας στην εξιδανικευμένη ταξική επικυριαρχία. Για την πολιτική υπεράσπιση κάθε μίας πράξης μου και του συνόλου τους με ταξικούς και πολιτισμικούς όρους μπορούν οι συναγωνιστές να ανατρέξουν στις εκατοντάδες σελίδες που έχω γράψει τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο. Ευελπιστώ να μπορέσω να δημοσιοποιήσω σύντομα ένα πολιτικό απολογισμό των τελευταίων εξελίξεων.

Με την προλεταριακή εξέγερση στην καρδιά, την αναρχία στο νου, τον ελευθεριακό κομμουνισμό στην πράξη και την οικουμενική σοσιαλιστική αυτοδιεύθυνση στο πρόγραμμα, επιβεβαιώνω την παρουσία μου όπου κυοφορείται ένας νέος κόσμος ελεύθερος.

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *