Μονοήμερη απεργία πείνας Παλαιστίνιων και διεθνιστών αλληλέγγυων κρατουμένων στις φυλακές Λάρισας

https://athens.indymedia.org/post/1626982/

 

από Παλαιστίνιοι και αλληλέγγυοι κρατούμενοι απ’ το κατάστημα κράτησης Λάρισας

12/10/2023 3:11 πμ.

Συμβολική μονοήμερη απεργία πείνας στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

Να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Εμείς οι κρατούμενοι των ελληνικών φυλακών αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του. Γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε στο πλευρό όσων αντιστέκονται στις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Σήμερα, Πέμπτη 12 Οκτώβρη πραγματοποιούμε μονοήμερη απεργία πείνας για να καταγγείλουμε τη σφαγή των Παλαιστίνιων αδερφών μας στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις και τα συνδρομητικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Καταγγέλουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης Μητσοτάκη που στηρίζει πολιτικά και στρατιωτικά το Ισραήλ, νομιμοποιώντας τη γενοκτονία των Παλαιστίνιων στο όνομα του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία. Από τις ελληνικές φυλακές στέλνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους λαούς που μάχονται για το δίκαιο και την ελευθερία τους.

Νίκη στην Παλαιστινιακή αντίσταση

Την παραπάνω δήλωση υπογράφουν 38 κρατούμενοι από Παλαιστίνη, Συρία, Ελλάδα, Τουρκία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν, Τυνησία, Μαρόκο, που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Λάρισας. Η δήλωση αυτή στάλθηκε στο υπουργείο εξωτερικών και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

 

Από τον kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *